Πέντε λάθη που σαμποτάρουν την απώλεια βάρους
Inside Stories

Πέντε λάθη που σαμποτάρουν την απώλεια βάρους

Το υπερβάλλον σωματικό βάρος και η παχυσαρκία αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τη δημόσια υγεία.

Η επίτευξη ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τη διατήρηση της υγείας και της ευεξίας. Ωστόσο, πολλές φορές η προσπάθεια για την απώλεια βάρους μπορεί να κρύβει απογοητεύσεις, καθώς παρά την προσπάθειά σας μπορεί να μη βλέπετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι υπάρχουν μερικά λάθη τα οποία μπορεί να σαμποτάρουν την προσπάθειά σας. Ας δούμε τα πιο συνηθισμένα:

Λάθος Νο1: Μειώνετε πάρα πολύ τη θερμιδική σας πρόσληψη

Η βασική αρχή για την απώλεια βάρους είναι το αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας, δηλαδή θα πρέπει οι θερμίδες που προσλαμβάνετε να είναι λιγότερες από αυτές που καταναλώνετε. Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που μπορείτε να κάνετε είναι να μειώσετε υπερβολικά τις θερμίδες που προσλαμβάνετε προκειμένου να χάσετε βάρος με πιο γρήγορο ρυθμό.

Ωστόσο, η πρακτική αυτή μπορεί στην πραγματικότητα να επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας, θέτοντας εμπόδιο στην απώλεια βάρους. Επιπλέον, η υπερβολική μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων θέτουν σε κίνδυνο την επάρκεια της διατροφής σας σε θρεπτικά συστατικά.

Η εναλλακτική; Μην θέτετε υπερβολικούς στόχους που απαιτούν μεγάλη μείωση στην πρόσληψη τροφής. Συμβουλευτείτε το διαιτολόγο σας που θα αξιολογήσει τις ενεργειακές ανάγκες σας και θα σχεδιάσει ένα πλάνο ώστε να χάνετε βάρος με ασφαλή και υγιεινό τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved