Άμπωτη: Συνδέεται η υποχώρηση της θάλασσας με ενδεχόμενο σεισμό; - Ο Άκης Τσελέντης απαντά
Inside Stories

Άμπωτη: Συνδέεται η υποχώρηση της θάλασσας με ενδεχόμενο σεισμό; - Ο Άκης Τσελέντης απαντά

Για τις εντυπωσιακές εικόνες από την υποχώρηση της στάθμης του νερού σχεδόν στη μισή χώρα και το ενδεχόμενο αυτό να σχετίζεται με επερχόμενο σεισμό απάντησε ο καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook o κ. Τσελέντης απαντά στο ερώτημα «πώς εξηγείται η πτώση της στάθμης της θάλασσας που παρατηρούμε αυτή τη περίοδο σε όλη την Ελλάδα»

Σύμφωνα με τον ίδιο οι παράγοντες που προκάλεσαν το έντονο φαινόμενο της άμπτωτης έχουν να κάνουν με τις πολύ υψηλές ατμοσφαιρικές πιέσεις (υψηλό βαρομετρικό) πάνω από το Αιγαίο, από την εμφάνιση παλιρροιακής συζυγίας (ευθυγράμμιση Ήλιου – Γης – Σελήνης) και από την επίδραση των έντονων βόρειων ανέμων που επικράτησαν στην Μεσόγειο.

Ο κ. Τσελέντης ξεκαθαρίζει, τέλος, ότι στην περίπτωση της Ελλάδας η πτώση της στάθμης δεν είναι προσεισμικό φαινόμενο γιατί δεν παρατηρείται σε μια μόνο θέση αλλά σε όλη τη χώρα.

«Το έλεγξα σε συγκεκριμένες θέσεις που παρατηρήθηκε αυτό το φαινόμενο με δορυφορικές παρατηρήσεις και δεν βρήκα καμία παραμόρφωση του φλοιού. Επομένως είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει να κάνει με Πρόδρομα φαινόμενα» καταλήγει ο Άκης Τσελέντης.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved