Προς νέους νόμους της Φυσικής: Συγκλονιστική ανακάλυψη σε πείραμα ξεφεύγει από τη γνωστή επιστήμη
Inside Stories

Προς νέους νόμους της Φυσικής: Συγκλονιστική ανακάλυψη σε πείραμα ξεφεύγει από τη γνωστή επιστήμη

Τον δρόμο για την ανακάλυψη μιας ενδεχόμενης πέμπτης θεμελιώδους δύναμης (ή θεμελιώδους αλληλεπίδρασης) και κατά συνέπεια προς πιθανούς νέους νόμους της Φυσικής φαίνεται να ανοίγουν τα αποτελέσματα ενός πρωτοποριακού πειράματος στις ΗΠΑ.

Τα πρώτα αποτελέσματά από το πείραμα Muon g-2, στο Fermi National Accelerator Laboratory του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, δείχνουν πως θεμελιώδη σωματίδια που είναι γνωστά ως μιόνια συμπεριφέρονται με έναν τρόπο που δεν προβλέπεται από το Καθιερωμένο Πρότυπο της σωματιδιακής φυσικής. Αυτή η ανακάλυψη, που χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο ακριβείας, επιβεβαιώνει κάποιες υποψίες που επιστήμονες είχαν για δεκαετίες, και δείχνει ότι τα μιόνια αποκλίνουν από το Καθιερωμένο Πρότυπο, ανοίγοντας έτσι ενδεχομένως τον δρόμο για μια νέα Φυσική- με τα μιόνια να λειτουργούν ως «παράθυρο» στον υποατομικό κόσμο, αλληλεπιδρώντας με άγνωστες ως τώρα δυνάμεις ή σωματίδια.

«Είναι μια μεγάλη ημέρα, που δεν περιμέναμε μόνο εμείς, μα όλη η κοινότητα της διεθνούς Φυσικής» είπε το Γκρατσιάνο Βεναντσόνι, ένας εκ των εκπροσώπων του πειράματος και φυσικός στο Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved