Κορονοϊός: Εκτίναξη κρουσμάτων και ιικού φορτίου – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr
Inside Stories

Κορονοϊός: Εκτίναξη κρουσμάτων και ιικού φορτίου – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Αλματώδη αύξηση στα κρούσματα παρουσιάζεται τα τελευταία 24ωρα, την ώρα που και από τον τομέα των λυμάτων τα μηνύματα είναι δυσάρεστε. Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr.

Ανησυχητικά είναι τα δεδομένα που διαμορφώνεται για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα. Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα έχει φέρει νέα έξαρση κρουσμάτων, με τις αυξήσεις που παρατηρούνται να είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικές. Η άνοδος που καταγράφεται σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα είναι τεράστια, ενώ την ίδια ώρα αρχίζει να επιβαρύνεται και το υγειονομικό αποτύπωμα, αφού οι εισαγωγές στα νοσοκομείο λόγω covid-19, αρχίζουν να είναι και πάλι περισσότερες από τα εξιτήρια.

Ειδικότερα, την Τρίτη (13.07) ανακοινώθηκαν 3.109 νέα κρούσματα στη χώρα, ενώ σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν δυστυχώς ακόμα τέσσερις θάνατοι, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να φτάνει στους 133. Μεγάλη ανησυχία υπάρχει και πάλι για τις περιοχές όπου εντοπίζονται οι περισσότερες μολύνσεις, ειδικότερα την Αττική και την Κρήτη. Στο λεκανοπέδιο καταγράφηκαν τα 1.571 από τα σημερινά κρούσματα, ενώ στην Κρήτη συνολικά εντοπίστηκαν 284 περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό. Αύξηση κατέγραψε και η Θεσσαλονίκη, η οποία το προηγούμενο διάστημα είχε καλύτερη επιδημιολογική εικόνα.

Ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία που προκύπτουν από την ανάλυση των λυμάτων, με το ιικό φορτίο να έχει αυξηθεί σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας, ενώ σε κάποιες αυτή η αύξηση προκαλεί έντονο προβληματισμό. Συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, καταγράφηκε αύξηση 530% ενώ στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα 133% και 136% αντίστοιχα, με την Αττική να καταγράφει αύξηση 106%.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved