Παγκόσμια μέρα Εμμηνόπαυσης: Η εμμηνόπαυση, μια νέα ζωή…..
Inside Stories

Παγκόσμια μέρα Εμμηνόπαυσης: Η εμμηνόπαυση, μια νέα ζωή…..

Η εμμηνόπαυση μέχρι και σήμερα, αντιμετωπίζεται από πολλούς με ταμπού, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να νιώθουν αμήχανα να μιλήσουν για τα θέματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν, να ντρέπονται ακόμα και να ζητήσουν βοήθεια και τελικά, να βρίσκονται στη δύσκολη θέση και να μην βρίσκουν απαντήσεις στα ερωτήματα της νέας καθημερινότητας και συνθήκης  που καλούνται να διαχειριστούν.   

Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσική διαδικασία που συνήθως αφορά γυναίκες από 45-55 περίπου ετών η οποία συχνά συνδέεται με πολλές αλλαγές στη ζωή τους. Οι αλλαγές που βιώνει συνήθως μια γυναίκα έχουν να κάνουν με τη διάθεση, τα συναισθήματα, τη συμπεριφορά της αλλά και επιπτώσεις στο σώμα της. Είναι μια απίστευτα περίπλοκη διαδικασία, που όλες οι γυναίκες βιώνουν, και που αναντίρρητα αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδο στη ζωή της κάθε γυναίκας. Συνεπώς, όσο καλύτερα προετοιμασμένη και ενημερωμένη είναι μία γυναίκα, τόσο πιο εύκολα μπορεί να την αντιμετωπίσει.

Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσιολογική εξέλιξη και οφείλεται στη μείωση της λειτουργίας των ωοθηκών, των επιπέδων των οιστρογόνων και είναι αυτή που σηματοδοτεί το τέλος της γονιμότητας. Κατά τη διάρκεια της, ένεκα της μειωμένης ορμονικής δραστηριότητας, πολλά όργανα αλλάζουν τις λειτουργίες τους.

«Αυτό που απασχολεί όλο και περισσότερες γυναίκες, ακόμα και πριν μπουν στη διαδικασία της εμμηνόπαυσης, είναι πως αυτές οι μεταβολές θα επηρεάσουν τόσο την καθημερινότητα τους όσο και την εμφάνιση τους» λέει η Δρ. Ντόλυ Φατσέα, Δερματολόγος, Αφροδισιολόγος του Athens Beverly Hills medical group.

Κάποιες από τις πιο δυσάρεστες επιπτώσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης είναι η κολπική ξηρότητα, ο πόνος κατά την επαφή, η έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος και η ουρογεννητική ατροφία ως αποτέλεσμα της έλλειψης οιστρογόνων από τον κόλπο. Τα οιστρογόνα επιδρούν στα κύτταρα του κόλπου και στους αδένες της περιοχής με αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου και την φυσιολογική εφύγρανση και ελαστικότητα του κόλπου.

Η ιατρική επιστήμη και η τεχνολογία, λειτουργούν ως σύμμαχοι στις γυναίκες, για να τους προσφέρουν τις απαραίτητες λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε αυτή τη νέα περίοδο της ζωής τους χωρίς ενδογενή οιστρογόνα.

«Σήμερα, με θεραπείες Αισθητικής Γυναικολογίας, μια γυναίκα έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την εμφάνιση αλλά και τη λειτουργικότητα της γεννητικής της περιοχής. Τα γεννητικά της όργανα αναζωογονούνται ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται και η απόλαυση της σεξουαλικής δραστηριότητας κάνοντας την γυναίκα να αισθάνεται νεότερη, ομορφότερη και πιο επιθυμητή, βοηθώντας στην αυτοπεποίθηση της» αναφέρει η Δρ. Ντόλυ Φατσέα. Οι θεραπείες που μπορούν να συμβάλουν στα παραπάνω είναι τρείς και πραγματοποιούνται σε τρία στάδια. Το πρώτο στάδιο έχει να κάνει με την θεραπεία «Σύσφιξη & Ανάπλαση - Vagina Lift», το δεύτερο με την θεραπεία «Magellan Ο-shot» και το τρίτο με τα «Αντιμετώπιση κολπικής ξηρότητας» από το ABH medical group.

Η Σύσφιξη & Ανάπλαση - Vagina Lift είναι μια μη επεμβατική θεραπεία, που πραγματοποιείται παρέχοντας δύο μήκη κύματος λέιζερ στον κολπικό ιστό για να διεγείρει τη συστολή του βλεννογόνου και την παραγωγή νέου κολλαγόνου, για να ανακτήσει την κανονική κολπική ελαστικότητα. Η θεραπεία είναι εξατομικευμένη, η διάρκεια της είναι μόλις 10 λεπτά, δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας ενώ δεν απαιτείται τοπική αναισθησία. Εφόσον ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο, ακολουθεί το Magellan Ο-shot, μια εξελιγμένη μέθοδος αυτόλογης μεσοθεραπείας που προσφέρει κολπική αναζωογόνηση, μέσω αυξητικών παραγόντων που αναδομούν την περιοχή. Συμβάλει στην ανανέωση των κυττάρων, βελτιώνει την αγγείωση, διεγείρει τον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών, συνεπώς και στη παραγωγή κολλαγόνου. Εφαρμόζεται ενέσιμα, μεταξύ της ουρήθρας και του κόλπου, και σταδιακά προκαλεί την πάχυνση των ιστών που στηρίζουν την ουρήθρα και την αύξηση του μυϊκού τόνου. Η διάρκεια της θεραπείας είναι μόλις 30 λεπτά, ο χρόνος αποθεραπείας κυμαίνεται από 2 έως 3 μέρες, ενώ η αναισθησία που απαιτείται γίνεται τοπικά με τη χρήση κρέμας. Το τρίτο, και τελευταίο στάδιο, είναι η θεραπεία για την Αντιμετώπιση της κολπικής ξηρότητας. Πρόκειται για Fillers υαλουρονικού οξέος που μέσω εγχύσεων παρέχουν μια μηχανική υποστήριξη στις ίνες κολλαγόνου, ενισχύοντας τον ιστό, και διατηρώντας νερό μέσα στα επιθήλια. Με αυτόν τον μηχανισμό επιτυγχάνεται η σφριγηλότητα και η ελαστικότητα των ιστών. Η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου 15 λεπτά, δεν χρειάζεται χρόνος αποθεραπείας ενώ η αναισθησία που απαιτείται γίνεται τοπικά με τη χρήση κρέμας.

Οι γυναίκες είθισται να κάνουν τα πάντα για το πρόσωπο τους ώστε να φαίνεται πιο νεανικό χωρίς να αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο την ευαίσθητη περιοχή τους. Ήρθε η ώρα να ξεπεραστούν τα ταμπού γύρω από την εμμηνόπαυση και οι γυναίκες να καλωσορίσουν αυτή τη νέα αρχή…

Περισσότερες πληροφορίες για τις θεραπείες: Vagina Lift, Magellan Ο-shot και Αντιμετώπιση της κολπικής ξηρότητας του ABH medical group στο www.abh-medicalgroup.com ή στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-8949920

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved