Οι καλύτερες δίαιτες για όσους πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα (εικόνες)
Inside Stories

Οι καλύτερες δίαιτες για όσους πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα (εικόνες)

Αν πάσχετε από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα όπως η νόσος του Crohn ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα, είναι σημαντικό να προσέχετε τη διατροφή σας, καθώς η επιλογή κάποιων τροφών και ο αποκλεισμός κάποιων άλλων θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα τα συμπτώματα.

Οι αυτοάνοσες παθήσεις είναι πολλές και δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη δίαιτα που να μπορεί να αντιμετωπίσει το τεράστιο φάσμα συμπτωμάτων που προκαλεί καθεμία από αυτές. Υπάρχουν ωστόσο συγκεκριμένες τροφές που αποδεδειγμένα μπορούν να βοηθήσουν τους πάσχοντες από συγκεκριμένα αυτοάνοσα.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα περισσότερα αυτοάνοσα νοσήματα ανταποκρίνονται γενικά στις διατροφικές αλλαγές, είτε το νόσημα είναι η θυρεοειδίτιδα Hashimoto είτε η ρευματοειδής αρθρίτιδα είτε η κοιλιοκάκη είτε η νόσος του Crohn.

Κοινός παρονομαστής σε πολλές δίαιτες που στοχεύουν στην καλύτερη διαχείριση ενός αυτοάνοσου νοσήματος είναι συχνά η κατανάλωση τροφών που δρουν ενάντια στις φλεγμονές, ωστόσο ανάλογα με τη συγκεκριμένη διάγνωση συστήνονται και πιο συγκεκριμένες διατροφικές στρατηγικές.

Δείτε ποιες δίαιτες έχουν αποδειχτεί ωφέλιμες για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση συγκεκριμένων αυτοάνοσων νοσημάτων:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved