Κρέας φυτικής προέλευσης ή κοτόπουλο; Aπό πού παίρνουμε περισσότερη πρωτεΐνη
Inside Stories

Κρέας φυτικής προέλευσης ή κοτόπουλο; Aπό πού παίρνουμε περισσότερη πρωτεΐνη

Το κρέας φυτικής προέλευσης έχει γίνει δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, καθώς αποτελεί ένα τρόπο να απολαύσει κανείς τη γεύση του κρέατος χωρίς να βλάπτει τα ζώα ή το περιβάλλον.

Αν και τα χαμηλά επίπεδα λιπαρών και χοληστερόλης των κρεάτων φυτικής προέλευσης μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου παχυσαρκίας και καρδιαγγειακών παθήσεων, μελέτες δείχνουν ότι είναι λιγότερο εύπεπτα από τα κρέατα ζωικής προέλευσης.

Πρόσφατα, οι ερευνητές προχώρησαν σε σύγκριση της απορρόφησης πρωτεΐνης από κρέας φυτικής προέλευσης με αυτή από κρέας κοτόπουλου. Διαπίστωσαν ότι η φυτική πρωτεΐνη απορροφήθηκε λιγότερο κατά τη διάρκεια της πέψης in vitro από την πρωτεΐνη από το κοτόπουλο.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved