«Πλημμύρισε» η Επίδαυρος κόσμο! Χαμός για την παράσταση Thread! (photos)
Exodos

«Πλημμύρισε» η Επίδαυρος κόσμο! Χαμός για την παράσταση Thread! (photos)

Κατάμεστο ήταν το Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου για την παράσταση Thread που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία. 

Τι καλύτερο μετά από διακοπές και βουτιές σε καταγάλανα νερά Αιγαίου και Ιονίου από μία καταπληκτική και πολυαναμενόμενη παράσταση όπως το Thread;

Έτσι θα σκέφτηκαν οι επώνυμοι που βρέθηκαν στο Αρχαίο Αργολικό θέατρο για να παρακολουθήσουν την παράσταση. Και πράγματι, το θέατρο από νωρίς ήταν κατάμεστο, με το κοινό να ανυπομονεί να παρακολουθήσει τη συγκεκριμένη δουλειά.

Η παράσταση βασίζεται στο διάλογο του παρελθόντος με το παρόν. Από τη μία οι παραδοσιακοί Ελληνικοί χοροί που από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα μας φανερώνουν την διαχρονία του Ελληνικού Πολιτισμού και από την άλλη ο σύγχρονος χορός. Δύο κόσμοι φαινομενικά αντίθετοι και ξένοι.

Η εξαίρετη πρωτότυπη και εμπνευσμένη για τη συγκεκριμένη παράσταση μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου, έχει έντονη τη γνωστή μουσική γραφή του Βαγγέλη, ενώ πλαισιώνεται αρμονικά από εξαιρετικούς σολίστες παραδοσιακών μουσικών οργάνων (γκάιντες, λύρες, νταούλια κλπ).

Ο Russell Maliphant με την προσωπική του χορευτική γλώσσα τόλμησε, αποδόμησε και ανασυνέθεσε την κινησιολογία του παρελθόντος δημιουργώντας τομή στη δημιουργική του πορεία.

Μελέτησε βαθιά με τη βοήθεια δυο Ελλήνων δασκάλων, της Ελένης Σπαθιά και του Τάκη Καραχάλιου τους Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και κατάφερε να δημιουργήσει μια μαγευτική παράσταση.

Ο «χορογράφος του φωτός» Michael Hulls που το Ελληνικό κοινό των ξέρει από τις συνεργασίες του τόσο με τον ίδιο τον Russell Maliphant όσο και τον Akram Khan ή τον Robert Lepage δημιούργησε ένα μοναδικό φωτιστικό «σκηνικό» υψηλής αισθητικής και η ανερχόμενη δύναμη του σύγχρονου ντιζάιν Μαίρη Κατράντζου σχεδίασε τα κοστούμια της παράστασης εμπνευσμένη από αρχαία Μινωικά αγγεία.

Με τέτοιους συντελεστές, πώς ήταν δυνατόν να μην γεμίσει η Επίδαυρος από επώνυμους, σημαντικούς ανθρώπους των γραμμάτων και των Τεχνών που ήθελαν να παρακολουθήσουν μία τόσο σημαντική παράσταση;

Δείτε στην παρακάτω gallery φωτογραφίες από την όμορφη θεατρική βραδιά:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved