Θέατρο ΑΛΜΑ: Επίσημη πρεμιέρα και οι επώνυμοι προσκεκλημένοι (photos)
Exodos

Θέατρο ΑΛΜΑ: Επίσημη πρεμιέρα και οι επώνυμοι προσκεκλημένοι (photos)

Η «Έντα Γκάμπλερ» είναι ένα από τα κορυφαία έργα του Henrik Ibsen και παρουσιάζεται στο Θέατρο ΆΛΜΑ με πρωταγωνίστρια την Ιωάννα Παππά

Από την πρώτη του παρουσίαση το 1891 στη Γερμανία, μέχρι σήμερα, το πρόσωπο της ηρωίδας του δεν έπαψε να απασχολεί τους μελετητές του θεάτρου, και θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους δραματικούς ρόλους του παγκόσμιου ρεπερτορίου.

Προκειμένου να εξασφαλίσει υλική άνεση και μια έντονη κοινωνική ζωή, η Έντα –η υπερήφανη, απαιτητική και αναμφίβολα γοητευτική μοναχοκόρη του στρατηγού Γκάμπλερ- βρίσκεται εγκλωβισμένη σ’ έναν συμβατικό γάμο με τον σχολαστικό και απλοϊκό μικροαστό -πλην επίδοξο ακαδημαϊκό- Γέργκεν Τέσμαν. Ασφυκτιώντας μέσα σε μια καθημερινότητα που δεν της προκαλεί παρά αδιαφορία και περιφρόνηση, βουλιάζει στην ανία.

Στην «Έντα Γκάμπλερ» ο Ibsen συνθέτει ένα εξαιρετικής ακρίβειας και βάθους ψυχογράφημα και μια σπουδή πάνω στην ανάγκη μας για άσκηση δύναμης. Πάνω απ’ όλα, όμως, συνθέτει μια από τις πιο σαγηνευτικές και αμφιλεγόμενες μορφές του σύγχρονου θεάτρου.

Η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης με πολλούς επώνυμους καλεσμένους, οι οποίοι καταχειροκρότησαν τους πρωταγωνιστές: Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Μαρίνος, Κατερίνα Μισιχρόνη, Νίκος Γκέλια, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved