Φωτεινή Μπαξεβάνη: Από την «Μαντάμ Σουσού» στο «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν»
Exodos

Φωτεινή Μπαξεβάνη: Από την «Μαντάμ Σουσού» στο «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν»

Η «Μαντάμ Σουσού» κατεβάζει αυλαία και ετοιμάζεται για νέες θεατρικές περιπέτειες.

Η Φωτεινή Μπαξεβάνη, η οποία πρωταγωνιστεί στην κλασική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά, το καλοκαίρι θα παίξει σε μια επιθεώρηση πανηγυρικού χαρακτήρα που ανεβαίνει στη νέα θερινή σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Πρόκειται για μια επιλογή από κείμενα -σε επιμέλεια του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη- που έχουν ανέβει σε επιθεωρήσεις από το 1894 μέχρι σήμερα. Η παράσταση θα ανέβει στις αρχές Ιουλίου στην θερινή σκηνή του ΚΘΒΕ τη σκηνοθεσία της οποίας θα έχει ο Γιάννης Καλατζόπουλος.

Στην θεατρική παράσταση θα πρωταγωνιστήσουν η Φωτεινή Μπαξεβάνη, ο Τάσος Πεζιρκιανίδης, η Γιολάντα Μπαλαούρα, ο Δημήτρης Σιακάρας και πολλοί άλλοι ηθοποιοί.

«Η επιλογή των κειμένων έχει γίνει με το κριτήριο να είναι επίκαιρα και να μπορούν να σταθούν στις μέρες μας. Θα σας πω μόνο ότι στην πρώτη επιθεώρηση με τον τίτλο "Λίγο απ' όλα", που ανέβηκε πριν από εκατόν δεκαέξι χρόνια, υπάρχει νούμερο το οποίο είναι εμπνευσμένο από την περίφημη ατάκα του Χαρίλαου Τρικούπη "Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν", που είχε πει στη Βουλή εκείνη την εποχή...» αναφέρει η Φωτεινή Μπαξεβάνη σε καθημερινή εφημερίδα. Να προσθέσουμε ότι στην παράσταση συμπεριλαμβάνονται όλοι οι μεγάλοι σταθμοί της ελληνικής επιθεώρησης: από την εποχή των θρυλικών ονομάτων του είδους μέχρι την Ελεύθερη Σκηνή και τον Λάκη Λαζόπουλο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved