Ελεονώρα Ζουγανέλη –Vassilikos: Τραγουδούν Ξαρχάκο και Τσιτσάνη
Exodos

Ελεονώρα Ζουγανέλη –Vassilikos: Τραγουδούν Ξαρχάκο και Τσιτσάνη

Οι νέοι της μουσικής ξανακοιτούν το έργο μεγάλων συνθετών. Η Ελεονώρα Ζουγανέλη ξεσκονίζει με τον δικό της, ξεχωριστό τρόπο τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου, ενώ ο Vassilkos μας «επανασυστήνει» τον Βασίλη Τσιτσάνη.

Την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, στις 9 το βράδυ, δύο από τους πιο επιτυχημένους ερμηνευτές της νέας γενιάς παρουσιάζουν το ρεπερτόριο δύο κλασσικών του ελληνικού τραγουδιού.

«Ο Σταύρος Ξαρχάκος είναι μεγάλος συνθέτης γιατί μίλησε ουσιαστικά στους ανθρώπους. Αυτό που εγώ θα κάνω σε αυτή τη συναυλία, είναι να αφήσω τα τραγούδια να με οδηγήσουν. Υπάρχουν πολλά μεμονωμένα τραγούδια του Ξαρχάκου που αγαπώ πολύ. Θα ξεχωρίσω αυτά του σινεμά, λόγω του ότι μέσα από εκεί ξεκίνησε η επαφή μου μαζί του» λέει η Ελεονώρα Ζουγανέλη για την εμπειρία της πρώτης παρουσίασης τραγουδιών του Ξαρχάκου σε διασκευές που φέρουν τη δική της «υπογραφή» ενώ ο Vassilikos αναφέρει: «Είναι τεράστια πρόκληση η πρόσκληση να διασκευάσω Βασίλη Τσιτσάνη. Μου κίνησε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον να μπω σε μια τέτοια διαδικασία και να βουτήξω σε αυτά τα βαθειά νερά. Η ιδέα είναι να απογυμνώσω εντελώς τα κομμάτια από τον ήχο τους, την εποχή τους... Και πάνω εκεί να αρχίσω να φαντάζομαι πώς θα μπορούσε να ηχεί αυτή η μουσική από τη μια σήμερα, σαν να έχει γραφτεί τώρα, και από την άλλη μέσα από τον δικό μου προσωπικό, διαστρεβλωτικό, παραμορφωτικό, φακό».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved