Επίσημη πρεμιέρα για την παράσταση "Σαν παλιό σινεμά"
Exodos

Επίσημη πρεμιέρα για την παράσταση "Σαν παλιό σινεμά"

Η μουσική παράσταση «Σαν παλιό Σινεμά» είναι ένα αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου και Φώτη Μεταξόπουλου.

Το μουσικό σύνολο A Capella παρουσιάζει μια μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση. Μία φρέσκια καλλιτεχνική πρόταση βασισμένη σε τραγούδια με τα οποία όλοι μεγαλώσαμε, τραγουδήσαμε και αγαπήσαμε μέσα από τις ταινίες της λαμπρής περιόδου του Ελληνικού Κινηματογράφου. Τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως των Μ. Χατζιδάκι, Μ. Πλέσσα, Σ. Ξαρχάκου κ.ά. που ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο οι μεγάλοι ηθοποιοί μας.

Η παράσταση καλεί το κοινό σε μια μουσική διαδρομή που ξεκινά από τα ασπρόμαυρα καρέ των ταινιών της δεκαετίας του 1960 και φτάνει μέχρι τα αξεπέραστα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη. Πρόκειται για ένα ταξίδι με έντονα στοιχεία θεατρικότητας, που μέσω του χορού, του τραγουδιού και μιας πλούσιας εναλλαγής κοστουμιών, καθηλώνει και μαγεύει.

Τέσσερις χορευτές μας μεταφέρουν αυτούσια την ατμόσφαιρα των διαχρονικών μιούζικαλ του Ελληνικού Κινηματογράφου, ενώ ο ίδιος ο Φώτης Μεταξόπουλος κλείνει την παράσταση με μία προσωπική χορογραφία-έκπληξη.Το σκηνικό συμπληρώνεται με προβολές πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού, με σκηνές από τις αξέχαστες ταινίες στις οποίες πρωτοακούστηκαν τα τραγούδια αυτά.

Πρωταγωνιστούν: Ειρήνη Πεφάνη (τραγούδι) Άρτεμις Γαϊτάνου (τραγούδι, χορός, βιολί & ακορντεόν) Τίνα Αλεξοπούλου (τραγούδι) Άγγελος Ανδριανός (τραγούδι- κιθάρα), φιλική συμμετοχή ο Γιώργος Ζαμπέτας

Παίζουν οι μουσικοί: Μάριος Παπαδόπουλος (πιάνο/ενορχηστρώσεις), Γιώργος Ξενοκώστας (μπουζούκι/μαντολίνο), Τάσος Νικολής (ακκορντεόν), Νάνσυ Αγγελάκη (κρουστά).

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved