Επίσημη πρεμιέρα για την παράσταση «Επάγγελμα Πόρνη»
Exodos

Επίσημη πρεμιέρα για την παράσταση «Επάγγελμα Πόρνη»

Το «Επάγγελμα Πόρνη» της Λιλής Ζωγράφου παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Ένκε Φεζολλάρι. Το έργο έκανε την επίσημη πρεμιέρα του στο Tempus Verum-Εν Αθήναις.

Η Λιλή Ζωγράφου είναι μια γυναίκα αγωνίστρια ενάντια σε κάθε μορφή βίας, σε κάθε καθεστώς που εξαθλιώνει τον ανθρώπινη φύση και σε κάθε αυτεπάγγελτη εξουσία που στερεί τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Το 1978 γράφει: «Η Ελλάδα εκδίδεται, συνειδητά και ασύνειδα. Ούτε ένας αθώος. Ανεύθυνος κανένας.». Το βιβλίο «Επάγγελμα Πόρνη» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αλεξάνδρεια.

Λίγα λόγια για τη παράσταση «Επάγγελμα Πόρνη»

1η Ιστορία: Χούντα. Στη συγγραφέα απαγορεύεται να εξέλθει της χώρας λόγω πολιτικών πεποιθήσεων με πρόφαση την μη άσκηση του επαγγέλματος της δημοσιογραφίας που αναγράφεται στο διαβατήριό της. Η Ζωγράφου πολεμώντας με χιούμορ το παράλογο καθεστώς, αλλάζει ιδιόγραφα το επάγγελμα της σε «Πόρνη-ελευθερίων ηθών» με συνέπειες τραγελαφικές.

2η Ιστορία: 1973. Νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική έπειτα από την απόπειρα αυτοκτονίας που επιχείρησε τις παραμονές της πρωτοχρονιάς. Εκεί γινόμαστε μάρτυρες της απάνθρωπης συμπεριφοράς του προσωπικού, που φτάνει στα όρια του εξευτελισμού. Η συγγραφέας βρίσκεται δεμένη στο κρεβάτι να πέφτει θύμα βιασμού από νυχτερινούς φύλακες. Παρόλα αυτά δεν αποδυναμώνεται αλλά αυτή της η τραυματική εμπειρία την εξωθεί στην κατά μέτωπο σύγκρουση με τους υπεύθυνους και τη καταγγελία της σαθρής λειτουργίας του νοσηλευτικού οργανισμού.

Δείτε λίγο πιο κάτω όλες τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Πηγή φωτογραφιών: NDP

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved