Παρουσιάστηκε το βιβλίο με την βιογραφία του λαϊκού βάρδου και δημιουργού Πάνου Γαβαλά
Exodos

Παρουσιάστηκε το βιβλίο με την βιογραφία του λαϊκού βάρδου και δημιουργού Πάνου Γαβαλά

Το βιβλίο «Μια φωνή όλο φως» περικλείει την βιογραφία του λαϊκού βάρδου και δημιουργού Πάνου Γαβαλά, έχοντας ως βασική δεξαμενή τις προφορικές μαρτυρίες συνεργατών, φίλων, συγγενών του αλλά και, ευρύτερα, προσώπων που διαδραμάτισαν ρόλο σε αυτό που ονομάζουμε Λαϊκό Τραγούδι.

Το βιβλίο, που δεν περιορίζεται σε μια μουσική μονογραφία με ρετρό απόχρωση αλλά αναβιώνει όλο το χρονικό και ιστορικό πλαίσιο από το οποίο προέκυψε, ζυμώθηκε, αλλά και καθόρισε ο βιογραφούμενος, υπογράφει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Μανιάτης.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε σε μία λαμπρή εκδήλωση στο Αμφιθέταρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη

Συγκεκριμένα, για το βιβλίο μίλησαν, ο δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και μουσικοκριτικός Γιώργος Τσάμπρας, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Μπαλαχούτης, ο συνθέτης Θανάσης Πολυκανδριώτης, καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας, Δημήτρης Μανιάτης. Αποσπάσματα του έργου διάβασε στο κοινό ο ηθοποιός Μιχάλης Σαράντης. Εμφανίστηκαν ζωντανά η ορχήστρα του Γιώργου Άλτη, με τους Γιώτα Γιάννα, Φοίβο Δεληβοριά, Σταμάτη Κραουνάκη, Γιώργο Μαργαρίτη και Σοφία Παπάζογλου στο τραγούδι.

Πηγή φωτογραφιών: NDP, Papadakispress

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved