Συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου για τους πυρόπληκτους της Αττικής
Exodos

Συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Τραγούδια με τη στιχουργική υπογραφή του μεγάλου Μάνου Ελευθερίου γέμισε την Τετάρτη 29 Αυγούστου το Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Η μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον γνωστό αγαπημένο και ευαίσθητο ποιητή από τη Σύρο, διοργανώθηκε από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Σκοπός, όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια να κατατεθούν στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοίξει το κράτος για τους πυρόπληκτους από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική..

Ο ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου, άφησε τη τελευταία του πνοή τις μέρες που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική. Με αυτή τη συναυλία τιμάται η ζώσα ιστορία που κληροδοτεί ο σπουδαίος ποιητής.

Όσοι συνεργάστηκαν για αυτό το αφιέρωμα πιστεύουν ότι πρώτος ο Μάνος Ελευθερίου, ως στέρεα αλληλέγγυος άνθρωπος, θα συμφωνούσε μ΄ αυτό το χαρακτήρα συμπαράστασης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους του. Αφιλοκερδώς, συμμετείχε πλήθος καλλιτεχνών: Γιώργος Ανδρέου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μανώλης Λιδάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Νικολόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ηρώ Σαΐα, Ασπασία Στρατηγού, Τάνια Τσανακλίδου, Μαρία Φαραντούρη

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Πηγή φωτογραφιών: NDP

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved