Λούλης – Παππά: Παρέλαση επωνύμων στην πρεμιέρα τους- Οι παρουσίες που έκλεψαν τις εντυπώσεις
Exodos

Λούλης – Παππά: Παρέλαση επωνύμων στην πρεμιέρα τους- Οι παρουσίες που έκλεψαν τις εντυπώσεις

Επίσημη πρεμιέρα για την παράσταση «Ο χορός της φωτιάς» στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, με τον Χρήστο Λούλη και την Ιώαννα Παππά, πραγματοποιήθηκε εχθές, Τετάρτη 13/11.

Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση για τον Πόντο και ήταν όλοι εκεί. Τραγουδιστές και ηθοποιοί παραβρέθηκαν στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο χορός της φωτιάς».

Ο Άρης Μπινιάρης γράφει και σκηνοθετεί μια παράσταση ενθύμησης μέσα από τη μουσική, την κίνηση και την αναπαράσταση. Ο αγώνας αντίστασης, απέναντι στην καταστροφική επέλαση του ολοκληρωτισμού, στην περιοχή του Πόντου στις αρχές του 20ού αιώνα, στέκεται η αφορμή.

Μέσα από κείμενα της εποχής, επιστολογραφία, άρθρα εφημερίδων και μαρτυρίες αποδίδει ανάγλυφα ως πανανθρώπινο σύμβολο, τον διαχρονικό αγώνα για τη μετάβαση από μια κατάσταση σκλαβιάς προς έναν ορίζοντα απελευθέρωσης.

Μουσική και λόγος συνυπάρχουν και με όχημα τη θεατρική δράση, ανάγουν τα γεγονότα, τον τόπο και τον χρόνο, στο υπαρξιακό και ψυχικό πεδίο των ανθρώπων, εκεί που απηχεί, ολόθυμα, η επιθυμία για τη ζωή και τη δημιουργία.

Οι πρωταγωνιστές, Χρήστος Λούλης και Ιωάννα Παππά, αλλά και όλοι οι συντελεστές της παράστασης καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Αμέσως μετά το τέλος οι επώνυμοι που βρέθηκαν στο θέατρο έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στους ηθοποιούς για την ερμηνεία τους αλλά και στον σκηνοθέτη για το έργο του.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί τους επώνυμους που παραβρέθηκαν στην επίσημη πρεμιέρα αλλά και τις παρουσίες που μαγνήτισαν τα φωτογραφικά φλας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved