Ωνάσης – Τζάκι – Κάλλας: Ο μύθος πουλάει ακόμη!
Lifestyle

Ωνάσης – Τζάκι – Κάλλας: Ο μύθος πουλάει ακόμη!

Ένα βιβλίο του Αμερικανού δημοσιογράφου και συγγραφέα Κρίστοφερ Άντερσεν έρχεται να φωτίσει άγνωστες πτυχές του γάμου του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι, προβαίνοντας σε αποκαλύψεις


Η αφήγηση ξεκινά με τον Ωνάση να είναι ενθουσιασμένος μετά τον θάνατο του Ρόμπερτ Κένεντι (τον Ιούνιο του 1968). Πέντε λεπτά μετά την αναγγελία της δολοφονίας του φέρεται να τηλεφωνεί στον φίλο του Κώστα Γκράτσο και να του λέει: «Είναι απαλλαγμένη από τους Κένεντι. Ο τελευταίος κρίκος έσπασε». Σύμφωνα με τον Γκράτσο, «ο μεγαλύτερος "πονοκέφαλος" του Ωνάση είχε εξολοθρευτεί», όπου «πονοκέφαλος» ήταν ο Ρόμπερτ, που είχε σχέση με την Τζάκι. Ο «Άρι» (όπως τον αποκαλούσαν στην Αμερική) άρπαξε την ευκαιρία και λίγες ημέρες μετά κατέφτασε στο στο πατρι¬κό της Τζάκι, συνοδευόμενος από την κόρη του Χριστίνα, και ξεκίνησε την «πολιορκία». Την κατέκλυσε με κοσμήματα, προσφέροντας παράλληλα παρηγοριά στη «χήρα» (όπως του άρεσε να την αποκαλεί).

Ο περίγυρος της Τζάκι δεν έβλεπε με καθόλου καλό μάτι τον 'Έλληνα κροίσο. Αντίθετα, ήταν έκδηλη η αντιπάθεια τους, σε βαθμό που τον αποκαλούσαν «ευρωσκουπίδι». Σε αυτό, μεταξύ άλλων, συντελούσε και το γεγονός ότι ήταν γνωστή η παράλληλη σχέση του με την Κάλλας. Από την πλευρά του Ωνάση, πάντως, φαινόταν να «μην ιδρώνει το αφτί του» από την αμερικανική απόρριψη. Αντίθετα, ο Άντερσεν παραθέτει στιχομυθία του «Άρι» με τον Τζον Μέγερ (εργαζόμενο και έμπιστο του μεγιστάνα), στην οποία ο Έλληνας κροίσος καμάρωνε για τα «κατορθώματα» του με τον τρόπο του: «Άπαντες γνωρίζουν τρία πράγματα για τον Αριστοτέλη Ωνάση: ότι γα... τη Μαρία Κάλλας, γα... την Τζάκι Κένεντι και ότι είμαι γα... πλούσιος». Γνωρίζοντας ότι ο κοινωνικός κύκλος της Τζάκι δεν θα τον αποδεχόταν ποτέ, είπε στον Γκράτσο: «Μισούν τα ελληνικά μου κότσια».


Στις 20 Οκτωβρίου 1968 ο Αρι¬στοτέλης παντρεύτηκε τη σύζυγο - «τρόπαιο». Όμως εξ αρχής τα πράγματα ήταν... στραβά. Ευκαιρίας δοθείσης -και με την Τζάκι να μένει στο Μανχάταν με τα παιδιά της, τον Τζον και την Καρολίν- ο Ωνάσης βρισκόταν στο Παρίσι, κυνηγώντας τη Μαρία Κάλλας, την «πραγματική του σύζυγο», σύμφωνα με τον Τζακίντο Ρόσα, τον επί σειρά ετών σοφέρ του. Πικαρισμένη από τον γάμο του με την Τζάκι, η Κάλλας τον κρατούσε σε απόσταση. «Τη βομβάρδιζε με τριαντάφυλλα και τηλεφωνήματα» γράφει ο Άντερσεν, με την ντίβα να υποκύπτει μόνο όταν ο Αρίστος την απείλησε ότι θα εισβάλει με το αμάξι του στην είσοδο της πολυκατοικίας της. Με τον Ωνάση να μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στις δύο γυναίκες, και τον γάμο του να μην είναι στα καλύτερα του, η δημοσιοποίηση πέντε προσωπικών επιστολών της Τζάκι προς τον φίλο της Ρόζγουελ Γκιλπάτρικ αποτέλεσε τη θρυαλλίδα στη σχέση τους. Τέσσερα από τα γράμματα προς τον πρώην υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ ήταν από την εποχή που ήταν παντρεμένη με τον Τζον Κένεντι, ενώ ένα το είχε γράψει κατά τη διάρκεια του γαμήλιου ταξιδιού με τον «Άρι».


Τον Αριστοτέλη δεν τον πείραζε που στις επιστολές περιγραφόταν ως «άξεστος κρετίνος, βρομόγερος, πειρατής» ή ακόμα και «απατεώνας» όπως γράφει ο Άντερσεν-, αλλά το γεγονός ότι αυτά δημοσιοποιήθηκαν και ο ίδιος έγινε περίγελος. Αυτό δεν μπορούσε να το δεχτεί από μια γυναίκα που χάλασε 60.000 δολάρια από τα δικά του λεφτά για να αγοράσει 200 ζευγάρια παπούτσια. Μάλιστα φέρεται να είπε στον Γκράτσο: «Θεέ μου, τι βλάκας που πιάστηκα». Η «απάντηση» ήταν άμεση: στις 21 Μαΐου 1970 δείπνησε με την Κάλλας στο παρισινό «Μαξίμ» και, αντίθετα από την καθιερωμένη μυστικότητα, αυτή τη φορά είχε φροντίσει να το γνωρίζουν οι πάντες, συμπεριλαμβανομένων και των παπαράτσι.

Την επόμενη μέρα στη γαλλική πρωτεύουσα κατέφθασε η Τζάκι και το βράδυ ο Ωνάσης ξαναβρέθηκε στο «Μαξίμ», αυτή τη φορά με τη σύζυγο του. Το πρωί οι φωτογραφίες τους ήταν σε όλα τα έντυπα. Λίγες ώρες αργότερα η Κάλλας έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Σώθηκε την τελευταία στιγμή και λίγο καιρό αργότερα επανασυνδέθηκε με τον Αρίστο. Ο Ωνάσης όμως είχε πάρει φόρα και ήθελε πάση θυσία να ανταποδώσει στην Τζάκι τον εξευτελισμό που βίωσε. Ο Άντερσεν αναφέρει ότι πίσω από τις διαβόητες γυμνές φωτογραφίες της στον Σκορπιό βρισκόταν ο ίδιος ο Αριστοτέλης: αυτός οργάνωσε τους παπαράτσι, τους έδωσε χάρτες του νησιού και τους ενημέρωσε ακόμα και για τις ώρες που η σύζυγος του πήγαινε στην παραλία.

Οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στο περιοδικό «Χάστλερ», εκτοξεύοντας την κυκλοφορία του στα 2.000.000 αντίτυπα, από μερικές χιλιάδες που πουλούσε. Η Τζάκι, έξαλλη, αλλά και ανυποψίαστη, ζήτησε από τον άντρα της να μηνύσει τους πάντες. Αντ' αυτού, ο Αριστοτέλης πήγε στους δικηγόρους του στη Νέα Υόρκη και τους είπε να ξεκινήσουν το διαζύγιο του από την Τζάκι! Μάλιστα συμφώνησε να δώσει και ένα επιπλέον εκατομμύριο δολάρια (τρία εκατομμύρια δολάρια θα έπαιρνε η Τζάκι, σύμφωνα με το προγαμιαίο συμβόλαιο που είχαν υπογράψει), λέγοντας: «Αυτό είναι όλα όσα παίρνει ηχηρά. Ούτε μια δεκάρα παραπάνω». Το διαζύγιο δεν βγήκε ποτέ. Το ζευγάρι έζησε σε διάσταση, μέχρι τον θάνατο του «Άρι», το 1975.
Πηγή: Τηλέραμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved