Νίκος Κουλουσίας: Ο Έλληνας σεφ που ετοίμασε στιφάδο για τον Πούτιν
Lifestyle

Νίκος Κουλουσίας: Ο Έλληνας σεφ που ετοίμασε στιφάδο για τον Πούτιν

Ο σεφ από την Κοζάνη μιλά για τα vip πρόσωπα, για τα οποία έχει ετοιμάσει φαγητό.

Ανήκε στην ομάδα των σεφ που επιμελήθηκαν το γαμήλιο μενού του πρίγκιπα Χάρι και της Μένκσν Μαρκλ, από τα χέρια του έφαγε κουνέλι στιφάδο ο Ρώσος πρόεδρος Βλανπμίρ Πούτιν, ενώ αυτή την περίοδο βρίσκεται σε συζητήσεις για να μαγειρέψει για τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ!

Ο λόγος για τον βραβευμένο σεφ των επωνύμων Νίκο Κουλούσια! Ο 37χρονος Κοζανίτης, ο οποίος το 2007 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος σεφ της βόρειας Ελλάδας, εργάζεται ως επικεφαλής στο πρώτο ελληνικό εστιατόριο που άνοιξε στη νότια Αίγυπτο, στο ξενοδοχείο «Sentido», στη Χουργκάντα του Σινά.

«Μεταμορφώνω το παραδοσιακό σε μια μοντέρνα έκδοση και παντρεύω τη σύγχρονη γαστρονομία με την ελληνική κουζίνα, χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές» τόνισε στην «Εσπρεσσο» ο 37χρονος σεφ, προσθέτοντας ότι το πιο δημοφιλές πιάτο του εστιατορίου είναι ο μουσάκας!

Η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μην πάει στον πριγκιπικό γάμο του Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ. Εκείνη τη βραδιά ο βραβευμένος Ελληνας σεφ μαγείρεψε για 650 υψηλούς προσκεκλημένους. «Κάναμε ένα ανοιξιάτικο μενού ακολουθώντας το πρωτόκολλο. Υπήρχαν και κάποια ελληνικά στοιχεία στα πιάτα, κυρίως όμως έπρεπε να ακολουθήσουμε αγγλικές συνταγές, οι οποίες ήταν ονομασμένες από τη βασιλική οικογένεια και πολλά απάτα υλικά προέρχονταν από τη φάρμα τους» ανέφερε, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια : των προετοιμασιών είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το πριγκιπικό ζεύγος: «Ηρθαν και οι δύο και έδωσαν συγχαρητήρια σε όλους όσοι βρίσκονταν πίσω από εκείνο το γεγονός, από μας μέχρι τον κηπουρό! Δεν έκαναν παρεμβάσεις στο μενού, γιατί μας είχαν από-λυτη εμπιστοσύνη με βάση τις οδηγίες που μας είχαν δώσει».

Στο Κρεμλίνο

Ακόμα ένας ισχυρός και διάση-μος, ο οποίος γεύτηκε την κουζίνα του Νίκου Κουλούσια, είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο διάσημος σεφ είπε για εκείνη τη συνάντηση, η οποία θα του μείνει αξέχαστη: «Το 2016 είχα μια πρόταση να στήσω το εστιατόριο Σεμιράμις, το οποίο ανήκει στην εταιρία του παγκοσμίου φήμης εστιάτορα Νοβκ κοφ, με 75 εστιατόρια στη Μόσχα και αλλού. Δύο μέρες προτού ανοίξει, μου λέει: "Σου έχω μια έκπληξη, θα έρθει ένας πάρα πολύ καλός μου φίλος, να τον γνωρίσεις κι εσύ". Ξαφνικά, κλείνουν τους δρόμους με σίδερα και μπαίνει μέσα ο πρόεδρος της Ρωσίας με δύο σεκιούριτι! Ερχεται λοιπόν μέσα, μας χαιρετάει και μου λέει: "Ετοιμος είστε; Τι έχει να φάω; Εκείνη την ημέρα είχα λαγό στη φάδο και του τον σέρβιρα. "Αύριο θέλω να περάσεις από το γραφείο μου οτο Κρεμλίνο". Την επόμενη μέρα βρεθήκαμε. Μου έκανε την πρόταση να ανεβαίνω πάνω κάθε φορά που θα βρίσκεται στη χώρα ελληνική αντιπροσωπία και να μαγειρεύω ελληνικά». Διευκρίνισε επίσης ότι σε κάθε έξοδο του ο Ρώσος πρό-εδρος αντιμετωπίζεται ως... σταρ του Χόλιγουντ και όχι ως πολιτκός!

Τις προηγούμενες μέρες ο Νίκος Κουλούσιας βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, με τον οποίο συζήτησε το ενδεχόμενο να ετοιμάσει ένα αμιγώς ποντιακό γεύμα για μια εκδήλωση στην οποία θα παρακαθίσει ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά την παραμονή του εκεί, ο Κοζανίτης σεφ έκλεισε και μια σημαντική συμφωνία, ώστε να έχει τη δική του τηλεοπτική εκπομπή σε ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια της Τουρκίας! Δεν αποκλείεται, τέλος, να τον δούμε να μαγειρεύει για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αν ευδοκιμήσουν οι σχετικές συζητήσεις με την ελληνική πρεσβεία.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved