Ηθοποιός μιλάει για τη μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας: «Είμαι ασταθής, τα πόδια μου δεν αντέχουν»
Lifestyle

Ηθοποιός μιλάει για τη μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας: «Είμαι ασταθής, τα πόδια μου δεν αντέχουν»

Αν η εν λόγω ηθοποιός έμαθε κάτι από τη ζωή της, λίγο πριν διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας, ήταν να βρίσκει την αστεία πλευρά όλων των πραγμάτων στην καθημερινότητα!

«Είναι μια φυσική κωμωδία» λέει αυτοσαρκαζόμενη για τη ζωή της με αυτή την ασθένεια, καθώς περιγράφει πώς είναι να πέφτεις κάτω μπροστά στον 8χρονο γιο σου: «Και πρέπει να εξασκούμαι μπροστά του συνέχεια». Ενώ άλλα συμπτώματα και παρενέργειες είναι πιο δύσκολο να σε κάνουν να γελάς.

«Η απώλεια των βλε­φαρίδων είναι αηδιαστική» λέει για την επίδραση ενός φαρμάκου, η ευφυΐα και η ευθύτητα της για την αρρώ­στια της, η οποία δεν είχε διαγνωστεί για χρόνια, τη βοήθησε να βρει κουράγιο στην ταλαιπωρία της - όπως
επίσης δύναμη και μια αί­σθηση κοινωνικότητας που δεν πίστευε ότι θα βρει.

«Είναι περίεργο ότι την ώρα που μπο­ρεί να είναι η πιο στρεσογόνα, αισθάνομαι την πιο πολλή χαρά» λέει καθισμένη στο καθι­στικό του σπιτιού της στο Λος
Άντζελες απολαμβάνοντας τις αγαπημένες της συνήθειες: Να κάθεται μπροστά στο αναμμένο τζάκι όπως τα περισσότερα άτομα που πάσχουν από σκλή­ρυνση με μια κούπα με φρέσκο καφέ και τον σκύλο της.

«Η ευγνω­μοσύνη μου είναι μεγαλύτερη από την ασθένειά μου» λέει. «Πρέπει
να κρατάω το μυαλό μου συγκροτημένο, γιατί πραγματικά είναι εύκολο να καταρρεύσει - κι εγώ δεν θα επιτρέψω σε αυτήν την ασθένεια να με σταματήσει» είπε στο People.

Ο λόγος για τη Selma Blair, η οποία αποφοίτησε με άριστα από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να ακολουθήσει την καριέρα του ηθοποιού. Ο πρώτος της μεγάλος ρόλος είναι κι εκείνος στον οποίο ο πιο πολύς κό­σμος την αναγνωρίζει. Αθώα, κέρδισε τις εντυπώσεις στην επιτυχία Ερωτικά Παιχνίδια (1999).

«Έχω μια εντελώς διαφορετική οπτική τώρα» τονίζει. «Γίνομαι καλύτερη σε τόσους άλλους τομείς, ακόμη κι αν η σκλήρυνση δεν πάει καλύτερα». Η ασθένεια την ενέπνευσε να κάνει περισσότερα, όπως να είναι σύμβουλος σε ΑΜΕΑ, να προσφέρει αγάπη και υποστήριξη ανιδιοτελώς και να περνάει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί με τον γιο της.

«Πρόκειται να ζήσεις με έναν τρόπο που θα είναι παράδειγμα για εσένα και τον γιο σου» ανέφερε με δύναμη ψυχής.

«Είναι συνεχώς αδύναμο και κουρασμένο» λέει για τα συμπτώματα που ταλαιπωρούν το σώμα της και είναι μέρος της καθημερινότητάς της. Συμπτώματα που περιλαμβάνουν και τη σπασμωδική δυσφωνία, μια αδυναμία των φωνητι­κών χορδών που μπορεί να κάνει τη φωνή της τρεμάμενη και εμποδίζει την ομιλία.

Παρ' όλα αυτά, η ηθοποιός καταφέρνει να διατηρεί ένα πρόγραμμα που περιστρέφεται γύρω από τον γιο της.

«Συνήθως με ξυπνάει στις 6.00. Ετοιμάζω τον καφέ μου, τρώω και ετοιμάζω το πρόγευμα του γιου μου. Παίζουμε παιχνίδια ή βγαίνουμε έξω και στη συνέχεια τον πηγαίνω στο σχολείο, όποτε μπορώ. Συνήθως επιστρέφω στο κρεβάτι για μία ώρα, μέχρι να επανακτήσω τις δυνάμεις μου και να μπορώ να κάνω κάποιες δουλειές».

Αναφέρεται πάλι στον γιο της και λέει:

«Έπρεπε να υπομείνει πολλά. Έχει δει πολλά» προσθέτει, συμπεριλαμβανομένων του να παρακολουθεί τη μη­τέρα του να πέφτει από σκάλες ή να τρέχει στην τουαλέτα. Όμως, βλέπει πέρα από τη φυσική αδυναμία. «Λέει "Η μαμά δεν είναι άρρωστη, η μαμά είναι γενναία"».

Πρό­σφατα έκανε τη μητέρα του να χαμογελά όταν της είπε πως αγαπά να πηγαίνει μαζί του στο σχολείο, επειδή «κάνει τους συμμαθητές του να χαμογελούν και απαντά σε όλες τις ερω­τήσεις τους». Η Selma Blair λέει πως είναι ειλικρινής όταν απαντά στα παιδιά γιατί μιλάει και περπατάει αστεία.

«Τους εξηγώ τι συμβαίνει και πως η φωνή μου δεν με πονάει και έχουμε ευπρεπείς διάλογους» λέει. «Δεν είχα ιδέα πως ο Άρθουρ είναι υπερήφανος για αυτό. Σκεφτόμουν "Είμαι πιθανώς ντροπή για εκείνον", αλλά το να γνωρίζω πως δεν είναι έτσι, ήταν μια από τις πιο υπερήφανες στιγμές μου».

Αν και η Selma μπορεί να περπατήσει και να κινηθεί με τη βοήθεια σκύλου, είναι πιο αργή από ό,τι ήταν πριν. «Είμαι ασταθής, τα πόδια μου δεν αντέχουν όταν παίρνω φάρμακα» εξηγεί. «Αυτό εξαφανίζεται για μικρά διαστήματα ή όταν πάρω συγκεκριμένα φάρμακα για να κάνω δημόσιες εμφα­νίσεις». Αλλά αυτά δεν αποτελούν μακροχρόνιες λύσεις. Χάρη σε μια φίλη και συνάδελφο ηθοποιό που έχει επίσης σκλήρυνση, η Selma Blair γνώρισε μια εφεύρεση που βοηθάει στο περπάτημα και μοιάζει με ποδήλατο χωρίς πετάλια: «Άλλαξε τη ζωή μου» αποκαλύπτει.

Καθώς τα νέα για τη διάγνωση έγιναν γνωστά, η ηθοποιός είχε περισσότερες προτάσεις για ρόλους από όσες περίμενε.

«Είμαι τόσο ευγνώμων. Το πρόβλημα είναι πως έχω μια γα*@*η σκλήρυνση κατά πλάκας, οπότε δεν μπορώ να κάνω τα πάντα» σημειώνει γελώντας. «Το να έχεις ανθρώπους να πιστεύουν σε εσένα, σου δίνει πιο μεγάλη δύναμη από όση φαντάζεσαι. Ποτέ πριν δεν το ζήτησα αυτό από τους ανθρώπους και το χρειάζομαι».

Στο ακόλουθο φωτογραφικό άλμπουμ θα δείτε στιγμές της γενναίας star από τη μάχη της με τη νόσο...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved