Πετρουλάκη: Εξηγεί πώς η γυμναστική βοηθάει στην καταπολέμηση των λοιμώξεων!
Lifestyle

Πετρουλάκη: Εξηγεί πώς η γυμναστική βοηθάει στην καταπολέμηση των λοιμώξεων!

H Ελένη Πετρουλάκη παραχωρώντας μια συνέντευξη δίνει τις συμβουλές της, εξηγεί πως η σωματική άσκηση βοηθάει στην καταπολέμηση των λοιμώξεων στην ανθρώπινη υγεία και μιλάει για τον κορονοϊό!

Εν μέσω πανδημίας πώς καταφέρνετε να εργάζεστε;

Τα τελευταία χρόνια έχω εστιάσει στο πρόγραμμα ολικής μεταμόρφωσης σώματος, που γίνεται και online μέσω διαδικτύου με διατροφικά πλάνα και ασκησιολόγια, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει ο κάθε άνθρωπος, αλλά γίνεται και με φυσική παρουσία. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις δουλεύω πλέον όμως μέσω τηλεργασίας. Εμείς συγκεκριμένα, επειδή λειτουργούμε πάντα μέσω πρωτοκόλλου, επιτυγχάνουμε το ίδιο αποτέλεσμα, είτε από κοντά είτε μέσω διαδικτύου. Επειδή υπάρχει τεράστια προσωπική εμπειρία δική μου που μετράει 30 χρόνια, όσον αφορά τον σωματότυπο, με το που θα δω κάποιον, ξέρω αμέσως το ποσοστό λίπους που έχει το σώμα του.

Πως βλέπετε την έξαρση της πανδημίας με τον κορονοϊό;

Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχει άλλη λύση, γιατί αν βγούμε όλοι στους δρόμους και αρχίσουμε ξανά τις συναναστροφές, χάθηκε το παιχνίδι, είναι ένας ιός που πάρα πολύ εύκολα μπορεί να τον κολλήσει κάποιος. Δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα και με πελάτισσες μου, Ελληνίδες του εξωτερικού γιατί έχω πελατολόγιο σε όλο τον κόσμο, βιώνουν την ίδια κατάσταση, Απλά εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν είμαστε μαθημένοι σε πρόγραμμα, λόγω του ήλιου και των κλιματικών συνθηκών, οι Έλληνες έχουν συνηθίσει να βρίσκονται συνέχεια έξω, να βγαίνουν, να διασκεδάζουν, ενώ στο εξωτερικό είναι διαφορετικά τα πράγματα, είναι λίγο πιο στρατιωτάκια.

Πόσο θεωρείτε ότι έχει πληγεί ο χώρος της γυμναστικής από τον ιό;

Αφενός από τη μια οι μελέτες λένε και δείχνουν ότι η άσκηση βοηθάει πάρα πολύ στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων, όπως και η σωστή διατροφή και από την άλλη πλευρά βλέπουμε ότι δεν υποστηρίζεται καθόλου αυτός ο τομέας. Είναι σαν να φάσκουν και να αντιφάσκουν, θεωρώ ότι δεν υπάρχει άλλη λύση στο να κρατηθεί καλά ψυχολογικά ο κόσμος πέρα από την άσκηση. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτόνωσης.

Πώς πιστεύετε ότι θα είναι η επόμενη μέρα από το lockdown;

θεωρώ ότι θα δυσκολευθούμε πάρα πολύ γιατί ήδη οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, οι επιχειρήσει έχουν κλείσει, σ ελεύθερθ5 επαγγελματίας έχει πληγεί πάρα πολύ, ο δημόσιος τομέας όχι τόσο. Όταν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και στηρίζεσαι στον κόσμο και αυτοί που δεν έχουν ιντερνετικά μαγαζιά, αντιμετωπίζουν τεράστιο θέμα, σύμφωνα με το "Λοιπόν".

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved