Mindfulness: Η απόλαυση του να επικοινωνείς ουσιαστικά και να ζεις στο τώρα
Lifestyle

Mindfulness: Η απόλαυση του να επικοινωνείς ουσιαστικά και να ζεις στο τώρα

Υπάρχουν κάποιες φράσεις, όπως το «ζήσε στο τώρα», το «απόλαυσε την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία», το «μην αφήσεις τη στιγμή να σε προσπεράσει», οι οποίες με έβαζαν πάντα στη διαδικασία να διερωτηθώ αν έκανα κάτι λάθος, μήπως δεν απολάμβανα τη ζωή μου και τη συντροφιά των αγαπημένων μου προσώπων στο έπακρο.

Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα ήρθαν έπειτα από μία συνάντηση με την κολλητή μου η οποία με αιφνιδίασε, ρωτώντας με το εξής: «Με παρακολουθείς τόση ώρα ή έχεις χαθεί στην οθόνη του κινητού σου;». Σήκωσα τα μάτια μου από την οθόνη και την κοίταξα αμήχανα, συνειδητοποιώντας την ίδια στιγμή πως για πάνω από πέντε λεπτά, είχα όντως απορροφηθεί από το smartphone και δεν είχα ακούσει λέξη από όσα είχε πει!

Αυτό το μικρό, αλλά συνάμα σημαντικό γεγονός, ήταν η αφορμή για να αρχίσω να παρατηρώ περισσότερο τον εαυτό μου και με βοήθησε να καταλάβω πως τελικά, δεν ήμουν πάντα όσο παρούσα θα ήθελα ή όσο νόμιζα ότι ήμουν. Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες ήταν οι φορές που προτίμησα να τσεκάρω τις ειδοποιήσεις μου στο Instagram ενώ παρακολουθούσα μία ταινία με την αδερφή μου, που ενώ η μητέρα ή ο σύντροφός μου μιλούσαν, αντί να τους ακούω, «έψαχνα» να βρω πώς να απαντήσω πριν καν ολοκληρώσουν το σκεπτικό τους. Όσο πιο συχνά «έπιανα» τον εαυτό μου να χάνει τη στιγμή, τόσο περισσότερο διερωτόμουν: Ζω την ζωή μου στο έπακρο; Η επαφή με τους γύρω μου είναι ουσιαστική; Σε κάθε περίπτωση, σίγουρα… μπορούσα και καλύτερα.

Το #ProjectUnLonely που βελτίωσε την ποιότητα της ζωής μου

Σκεπτόμενη όλα τα παραπάνω, συνειδητοποίησα πώς δεν ήμουν τόσο καλή φίλη, σύντροφος, κόρη, όσο θα ήθελα να είμαι, μέχρι που ανακάλυψα πως όλα αυτά δεν οφείλονταν αποκλειστικά σε εμένα, αλλά στην κρυμμένη μοναξιά, μία… μάστιγα της σύγχρονης εποχής, την οποία το Lipton προσπαθεί να καταπολεμήσει, μέσα από το κίνημα #ProjectUnLonely, ενθαρρύνοντάς μας να επενδύσουμε στις σχέσεις μας με τους άλλους και να δημιουργήσουμε πιο ποιοτικές διασυνδέσεις. Με τη διάθεσή μου να αλλάξω επιτέλους τρόπο σκέψης, λοιπόν, σταδιακά κατάφερα να αποκτήσω, όχι μόνο μία πιο ουσιαστική σχέση με τους γύρω μου, αλλά και μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Για να καταφέρω, βέβαια, όλα τα παραπάνω και να αποδράσω από το «κουκούλι» της κρυμμένης μοναξιάς, χρειαζόταν πρώτα να αποκτήσω έναν πιο mindful τρόπο σκέψης και να αρχίσω να ζω περισσότερο στο τώρα. Έτσι και έκανα!

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved