Check up την Ημέρα της Γυναίκας: Κάνε το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου και στην υγεία σου
Lifestyle

Check up την Ημέρα της Γυναίκας: Κάνε το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου και στην υγεία σου

Τον τελευταίο χρόνο, μάθαμε πάρα πολύ καλά πως η υγεία μπαίνει σε πρώτη προτεραιότητα, όμως πώς το αποδεικνύουμε αυτό στον ίδιο μας τον εαυτό, σε καθημερινό επίπεδο; Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, αλλά και με κάθε αφορμή και κάθε ευκαιρία, ας κάνουμε στον εαυτό μας το πιο πολύτιμο δώρο: Ένα checkup πρόληψης, που θα μας εξασφαλίσει και θα μας δείξει πως, πράγματι, όλα πηγαίνουν καλά.

Η πρόληψη σώζει – κι αυτό είναι αλήθεια και όχι «κλισέ»

Η σύγχρονη Ιατρική έχει καταλήξει με κάθε βεβαιότητα στο ότι η πρόληψη είναι το «Α και το Ω» για την υγεία μας. Αυτό, βέβαια, το είχε ήδη επισημάνει ο Ιπποκράτης, με την πασίγνωστη ρήση του, «το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν» - και αν αυτό ίσχυε περίπου 2.500 χιλιάδες χρόνια πριν, καταλαβαίνουμε πάρα πολύ εύκολα πως, σήμερα, με τα δεδομένα της ιατρικής τεχνολογίας και όλων των δυνατοτήτων που μας παρέχει, ο άνθρωπος έχει κατορθώσει να μπορεί να προλαβαίνει πάσης προβλήματα υγείας, κάνοντας πολύ ευκολότερη τη θεραπεία και την ποιότητα της ζωής του.

Ποιος είναι ο τρόπος να προλαβαίνουμε τυχόν ασθένειες και άρα να τις αντιμετωπίζουμε έγκαιρα και αποτελεσματικότερα; Μα, φυσικά, το τακτικό checkup για την υγεία μας. Ανεξαρτήτως ηλικίας, ακόμα και για τα παιδιά, ένα ετήσιο – συνήθως – checkup, βεβαιώνει πως «όλα πηγαίνουν καλά», εξασφαλίζει πως έχουμε τη βάση για να προχωράμε στη ζωή, την καριέρα, την οικογένεια, να δημιουργούμε και να απολαμβάνουμε κάθε μέρα και στιγμή. Αν είμαστε βέβαιες πως όλα πηγαίνουν καλά, μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά – τόσο απλά!

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved