Πρίγκιπας Φίλιππος: Πώς και πότε θα γίνει η κηδεία - Ελάχιστα άτομα
Lifestyle

Πρίγκιπας Φίλιππος: Πώς και πότε θα γίνει η κηδεία - Ελάχιστα άτομα

Απέραντη θλίψη σκόρπισε στη βασιλική οικογένεια ο θάνατος του 99χρονου πρίγκιπα Φίλιππου.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών και λόγω του κορονοϊού στην κηδεία του θα παρευρευθούν ελάχιστα άτομα.
Όπως μετέδωσε η εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, η κηδεία του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ θα γίνει το Σάββατο, σε στενό κύκλο, καθώς θα μπορέσουν να παρεβρεθούν μόλις 30 άτομα, λόγω και των περιορισμών του covid-19, ενώ σύμφωνα με επιθυμία του πρίγκιπα Φίλιππου, η σορός του δεν θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Στην κηδεία του πρίγκιπα θα παρευρευθεί και ο εγγονός του, Harry, χωρίς όμως τη σύζυγό του Meghan Markle, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο γιατρός της δεν της επέτρεψε να ταξιδέψει από τις ΗΠΑ στη Μεγάλη Βρετανία.

Επίσης, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στην κηδεία, δίνοντας τη θέση του σε κάποιο συγγενή του εκλιπόντος.

Δείτε το βίντεο:

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με το πρωτόκολλο, το Ηνωμένο Βασίλειο μπαίνει σε μια εθνική περίοδο πένθους που θα διαρκέσει μέχρι την κηδεία.

Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες -με εξαίρεση τη σημαία Royal Standard, πάνω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ καθώς αντιπροσωπεύει τη μοναρχία- και τα μέλη του Κοινοβουλίου θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια και, στην περίπτωση των ανδρών, και γραβάτες. Επίσης, οι τοπικές αρχές (πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά, κ.λπ.) θα κληθούν να δώσουν «ιδιαίτερη προσοχή» στην άσκηση των επίσημων δραστηριοτήτων τους.

Κατά τη διάρκεια της εθνικής περιόδου πένθους, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα διεξάγει κρατικές υποθέσεις.

Ως σύζυγος της Βασίλισσας, o Πρίγκιπας Φίλιππος δικαιούται κρατική κηδεία και η ταφή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor. Λέγεται ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος έχει επιλέξει μια ιδιωτική κηδεία στρατιωτικού στιλ στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου με ταφή στους κήπους Frogmore, όπου βρίσκονται η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Άλμπερτ.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, μετά την κηδεία του συζύγου της αναμένεται ότι η βασίλισσα θα συνεχίσει τα βασιλικά της καθήκοντα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved