Βασίλισσα Ελισάβετ: Χωρίς το μαύρο βέλο της στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου
Lifestyle

Βασίλισσα Ελισάβετ: Χωρίς το μαύρο βέλο της στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

Αύριο, Σάββατο, θα γίνει η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου και μάλιστα θα μεταδοθεί και στη χώρα μας σε live streaming.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έχοντας χάσει τον επί 73 χρόνια αγαπημένο της σύζυγο, ετοιμάζεται να τον αποχαιρετήσει και να του πει το τελευταίο αντίο πριν αυτός πάει στην τελευταία του κατοικία.

Παραδοσιακά, το μαύρο βέλο, φοριέται μόνο σε κηδείες μοναρχών και το μαύρο χρώμα στα ρούχα θεωρείται απόλυτα σωστό αφού δείχνει σεβασμό προς τους ανθρώπους που έχασαν το αγαπημένο τους πρόσωπο.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, μάλλον δεν θα φορέσει βέλο αύριο στην κηδεία.

Να θυμίσουμε πως η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε ότι για να διατηρηθεί η οικογενειακή ενότητα και να αποφευχθεί οποιαδήποτε δημόσια ταπείνωση για τον Χάρι και τον Άντριου, όλοι θα φοράνε τα ίδια: παλτό και μαύρες γραβάτες για τους άνδρες και απλά μαύρα ρούχα για τις γυναίκες.

Είναι η δεύτερη φορά που, εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δε θα φορέσουν στρατιωτικές στολές στην κηδεία ενός μονάρχη ή του συζύγου του.

Ακόμη και αν η Ελισάβετ πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση για να προστατεύσει τη δημόσια εικόνα της μοναρχίας, από κάποιους η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως μια απόπειρα επιδιόρθωσης των πληγωμένων οικογενειακών σχέσεων, ιδιαίτερα όσον αφορά στο χάσμα μεταξύ του Χάρι και του μεγαλύτερου αδερφού του, Ουίλιαμ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved