Επιστροφή στο πατρικό: Πώς είναι να κάνεις διακοπές με τους γονείς στα 30 σου
Lifestyle

Επιστροφή στο πατρικό: Πώς είναι να κάνεις διακοπές με τους γονείς στα 30 σου

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε γωνιά και κάθε δωμάτιο του πατρικού μας σπιτιού, μας «ξυπνάει» δεκάδες αναμνήσεις. Η αλήθεια είναι πώς όσο έντονες και αν ήταν οι στιγμές που ζήσαμε σε αυτό μεγαλώνοντας, η μυρωδιά του πατρικού μας κάνει να νιώθουμε πάντα μία «ζεστασιά» και μας θυμίζει κάποια ιστορία, με «πρωταγωνιστές» τους αγαπημένους μας ανθρώπους και τις αληθινές στιγμές που ζήσαμε στο πλάι τους.

Ρόδινες ή όχι, όλες εκείνες οι φορές που τσακωθήκαμε, επειδή το 12 έγινε 2 το βράδυ στον πρώτο χορό του σχολείου ή το 18 στη Φυσική έπεσε στο 16, δεν παύουν να είναι οι δικές μας στιγμές που μας έκαναν αυτό που είμαστε σήμερα. Διότι τις περισσότερες φορές οι εντάσεις, οι χαρές και οι ατελείωτες νουθεσίες, κατέληγαν σε μια στοργική αγκαλιά και σε μια σωστή συμβουλή.

Τα απρόοπτα της φετινής χρονιάς, λοιπόν, μας έκαναν να αναπολήσουμε εκείνες τις στιγμές και να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε ανάγκη να δημιουργήσουμε νέες αναμνήσεις με τους δικούς μας ανθρώπους. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, το φετινό καλοκαίρι αποτελεί μια ευκαιρία να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο και να ζήσουμε όσες περισσότερες στιγμές ξεγνοιασιάς μπορούμε, δίπλα στους αγαπημένους μας. Και τι πιο όμορφο μπορούμε να κάνουμε, από το να περάσουμε λίγες ημέρες στο πατρικό μας, με ατελείωτες μεταμεσονύκτιες συζητήσεις στο μπαλκόνι και μεσημεριανά τραπέζια με απολαυστικά, μαμαδίστικα φαγητά και παγωμένη μπύρα ΑΛΦΑ;

Ναι, μπορεί η επιστροφή στο πατρικό να δημιουργεί συνήθως εντάσεις και να αποτελεί συχνά την αφορμή για έντονες συζητήσεις για το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον, μπορεί να έρχονται στιγμές που οι συμβουλές των δικών μας μοιάζουν πιο πολύ με βάσανο παρά με βάλσαμο στα προβλήματά μας, μπορεί παρά τις ανέσεις και την αξεπέραστη φροντίδα της μαμάς να αναπολούμε την ηρεμία μας, ωστόσο, κάθε πρόβλημα που μας απασχολεί εξαφανίζεται με ένα αληθινό χάδι, με μια αγκαλιά ή με ένα χαμόγελο. Και καθώς τσουγκρίζουμε τις αγαπημένες μας μπύρες «για τα καλύτερα που θα έρθουν» στο οικογενειακό τραπέζι, γνωρίζουμε και νιώθουμε ότι δεν θα θέλαμε να βρισκόμασταν αλλού εκείνη τη στιγμή.

oikogeneia2

Δημιουργούμε στιγμές που μένουν ανεξίτηλες στον χρόνο

Το «κλειδί» για να κυλήσουν χωρίς ευτράπελα οι ημέρες στην οικογενειακή εστία, είναι να δημιουργήσουμε το κατάλληλο έδαφος για εποικοδομητικές συζητήσεις που θα «λειάνουν» τις όποιες διαφωνίες, «χτίζοντας» έτσι όμορφες στιγμές, που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας. Δημιουργώντας το σωστό περιβάλλον, με απολαυστικά φαγητά και την αγαπημένη μας χρυσαφένια μπύρα, θα έχουμε τη βάση γύρω από την οποία θα φτιάξουμε νέες αναμνήσεις, που θα μας συντροφεύουν μία ζωή.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved