Lifestyle

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Εκτενείς αναφορές των διεθνών Μέσων για τον θάνατό του

Gossip-tv Team

Τα διεθνή Μέσα έχουν ασχοληθεί εκτενώς τις τελευταίες ώρες με τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και την πολυτάραχη ζωή του. 

Το πρακτορείο Reuters, μετά την αποκάλυψη της είδησης του θανάτου του δημοσίευσε και πληροφορίες για τη ζωή του.

«Ο πρώην βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος Β’, του οποίου η εννιάχρονη βασιλεία συνέπεσε με μια από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της πολιτικής ιστορίας της χώρας, πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 82 ετών».

Το αμερικανικό NBC αναφέρθηκε στο μετάλλιο που είχε κερδίσει στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1960.

«Ο Κωνσταντίνος, τέως και τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδας, που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς πριν εμπλακεί στην ασταθή πολιτική ζωή της χώρας του την δεκαετία του 1960 ως βασιλιάς, ο οποίος πέρασε δεκαετίες στην εξορία, πέθανε. Ήταν 82 ετών».

Και τα βρετανικά ΜΜΕ όμως που εστιάζουν στην οικογενειακή σχέση με τον βασιλιά Κάρολο Γ’ και τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Ουίλιαμ.

«Θλίψη για τον Βασιλιά Κάρολο και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Β’. Ο Βασιλιάς Κάρολος ήταν ο δεύτερος ξάδερφος του βασιλιά Κωνσταντίνου Β’», ανέφερε το HELLO.

Το People επεσήμανε: «Ο Κωνσταντίνος ο Β’, νονός του Πρίγκιπα Ουίλιαμ και τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδας έφυγε από την ζωή στα 82 του χρόνια».

Το «αντίο» των βασιλικών οικογενειών

Με δελτίο Τύπου αλλά και μέσω της σελίδας της στο Instagram, η βασιλική οικογένεια της Δανίας αποχαιρέτησε τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ.

«Οι σκέψεις της βασιλικής οικογένειας είναι τώρα με τη βασίλισσα Άννα Μαρία και την ελληνική οικογένεια» έγραψε.

Η βασιλική οικογένεια της Ρουμανίας αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις του Κωνσταντίνου με την αδελφή του πατέρα του και την οικογένειά της.

«Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν σε όλη του τη ζωή κοντά στη βασιλική οικογένεια της Ρουμανίας, στη βασίλισσα-μητέρα Ελένη, την αδελφή του πατέρα του, καθώς και στον βασιλιά Μιχαήλ και την βασίλισσα Άννα. Η θεματοφύλακας του στέμματος Μαργαρίτα καθώς και οι πριγκίπισσες γνωρίζουν τον θείο τους από πολύ μικρή ηλικία».

Ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με πολύ μεγάλη λύπη, η πριγκίπισσα Κατερίνα και εγώ μάθαμε τα νέα για τον αγαπημένο μας ξάδερφο, νονό και φίλο».

«Αποκαλύφθηκαν οι λεπτομέρειες της κηδείας του βασιλιά Κωνσταντίνου ενώ οι βασιλικές οικογένειες αποτίουν φόρο τιμής», αναφέρει το άρθρο του περιοδικού HELLO ενώ η Washington Post επισημαίνει ότι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα κηδευτεί ως ιδιώτης. Στο ίδιο άρθρο αναφέρονται και λεπτομέρειες για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την κηδεία: «Οι αποφάσεις για την κηδεία του ανακοινώθηκαν από το γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες».

Δείτε παραπάνω το βίντεο:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved