Μαρίσα Τσόρτσιλ: Η pastry chef που λάνσαρε τις πρώτες light συνταγές
Taste

Μαρίσα Τσόρτσιλ: Η pastry chef που λάνσαρε τις πρώτες light συνταγές

Η νεαρή pastry chef, Μαρίσα Τσόρτσιλ, γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο από Αμερικανό πατέρα και ελληνικής καταγωγής μητέρα, τη Βελιώτα Παρασκευοπούλου, καθηγήτρια, της οποίας οι ρίζες κρατάνε από τη Μεγαλόπολη της Αρκαδίας.

Εκεί όπου η γιαγιά και ο παππούς της διαθέτουν ακόμα ένα μικρό γραφικό ταβερνάκι με το όνομα «Μπουκιά». «Στην τέχνη της μαγειρικής μυήθηκα από τη γιαγιά μου η οποία μας είχε ακολουθήσει στην Αμερική. Ισα που περπατούσα όταν μου πρωτοέβαλε την ποδιά της κουζίνας προκειμένου να φτιάξουμε σπανακόπιτα και κοκκινιστό. Αυτές οι γευστικές μνήμες με ακολουθούν μέχρι σήμερα. Το σπίτι μας στην Αμερική μοσχοβολούσε ντολμάδες, παστίτσιο και μοσχαράκι στιφάδο. Μέσω της γιαγιάς αντιλήφθηκα ότι οι κατσαρόλες και οι προσμείξεις των πρώτων υλών είναι κάτι περισσότερο από ένα παιδικό παιχνίδι. Την εποχή που οι συμμαθητές μου έψαχναν εναγωνίως να βρουν με τι να ασχοληθούν, εγώ ήξερα ήδη ότι το όνειρό μου είναι να βρεθώ επαγγελματικά πίσω από τον πάγκο μιας κουζίνας», περιγράφει στο Πρώτο Θέμα. Ακολουθώντας την τάση της εποχής για χαμηλοθερμιδικά και υγιεινά εδέσματα λάνσαρε τις πρώτες light συνταγές, οι οποίες λόγω του διαβήτη και της παχυσαρκίας από τα οποία πάσχει μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού παγκοσμίως έγιναν ανάρπαστες. «Ο κόσμος είναι πολύ πιο ευαισθητοποιημένος σε σχέση με τις επιπτώσεις της κακής διατροφής στην υγεία από ό,τι παλαιότερα», τονίζει και προσθέτει: «Θέλει να απολαμβάνει όλη τη γεύση χωρίς να επιβαρύνει την υγεία του».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved