Red velvet cake

Red velvet cake

#tsoulotip: Όλα τα ξερά υλικά πρέπει να είναι κοσκινισμένα. Όταν φτιάχνουμε την επικάλυψη αφήνουμε να χτυπηθεί καλά η άχνη με το βούτυρο για να μην κάνουν σβόλους.

ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ:

400 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.

10 γρ. Κακάο

5γρ. Σόδα μαγειρική

1 Πρέζα αλάτι

115 γρ. Βούτυρο,σε θερμοκρασία δωματίου

330 γρ. Ζάχαρη,κρυσταλλική

2 Αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

250 ml. Ηλιέλαιο

1 κ.γ. Ξύδι

2 κ.γ Βανίλια,εκχύλισμα

250 ml. Γάλα πλήρες

2 ½ κ.σ. Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστική

Για την επικάλυψη:

400 γρ. Τυρί κρέμα,σε θερμοκρασία δωματίου

120 γρ. Βούτυρο,σε θερμοκρασία δωματίου

1 ½ κ.γ Βανίλια εκχύλισμα

450-500 γρ. Ζάχαρη άχνη
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com