O Άκης μαγειρεύει στον Alpha και μυρίζει… Χριστούγεννα (Photos)
Taste

O Άκης μαγειρεύει στον Alpha και μυρίζει… Χριστούγεννα (Photos)

Συνταγές καθημερινές, γρήγορες αλλά και πιο περίπλοκες και εξεζητημένες προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, στις 16:50.

Ένα γρήγορο ψωμί με μπύρα ανοίγει το σαββατιάτικο μενού. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε μπίρα, ελαιόλαδο, ζάχαρη, αλάτι, δεντρολίβανο, θυμάρι, γραβιέρα, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη, την απλώνουμε σε φόρμα και ψήνουμε για μια ώρα.

Ένα από τα πιο αγαπημένα spicy φαγητά στον κόσμο, το κοτόπουλο Τίκα Μασάλα είναι το πιάτο που ακολουθεί. Μπορεί να ακούγεται περίπλοκο και δύσκολο στην παρασκευή του, όμως ο Άκης αποδεικνύει το αντίθετο. Η διαδικασία ξεκινάει με τη μαρινάδα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε κουρκουμά, κύμινο, τσίλι, κόλιανδρο, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, γιαούρτι. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, το τοποθετούμε στη μαρινάδα κι είτε το αφήνουμε στο ψυγείο με μεμβράνη για λίγες ώρες είτε το βάζουμε κατευθείαν στον φούρνο.

Όση ώρα ψήνεται το κοτόπουλο, βράζουμε το ρύζι μαζί με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, δάφνη και φλούδες από λεμόνι, ενώ παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο με ελαιόλαδο και προσθέτουμε ζάχαρη, κουρκουμά, κανέλα και δάφνη. Σβήνουμε με νερό και βάζουμε τριμμένες ντομάτες, πελτέ ντομάτας, κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε το κοτόπουλο στη σάλτσα, προσθέτουμε κόλιανδρο και ανακατεύουμε για να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με το ρύζι και επιπλέον κόλιανδρο, παραδίδοντας ένα φαγητό με εκπληκτικά αρώματα.

Το επιδόρπιο, κέικ με μαυροδάφνη και γκανάς σοκολάτας, είναι εντυπωσιακό και γευστικότατο. Ανακατεύουμε -χωρίς μίξερ- ηλιέλαιο, μαυροδάφνη, ένα αβγό, ζάχαρη, γαρίφαλο, κανέλα, βανίλια, ξύσμα από πορτοκάλι και προσθέτουμε τα στερεά υλικά που είναι ήδη ανακατεμένα σε άλλο μπολ, δηλαδή το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και αλάτι.

Μεταφέρουμε σε φόρμα με αποσπώμενη βάση και ψήνουμε. Όση ώρα ψήνεται το κέικ ετοιμάζουμε την γκανάς: ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε σε μπολ πάνω από ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε μαυροδάφνη και βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από το κέικ και αφήνουμε να σφίξει είτε στο ψυγείο είτε σε θερμοκρασία δωματίου. Στολίζουμε με βρώσιμη χρυσόσκονη και ζαχαρωτά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved