kitchen Lab: Νοστιμιές δια χειρός Άκη Πετρετζίκη στον Alpha (Photos)
Taste

kitchen Lab: Νοστιμιές δια χειρός Άκη Πετρετζίκη στον Alpha (Photos)

Συνταγές καθημερινές, γρήγορες αλλά και πιο περίπλοκες και εξεζητημένες προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 14  και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, στις 16:50.

Υπέροχες γεύσεις και συνταγές που θα ικανοποιήσουν τόσο την όρεξή μας όσο και την εορταστική μας διάθεση παρουσιάζει ο Άκης Πετρετζίκης την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.

Καναπεδάκια με ζύμη κουρού, ιδανικά για ένα χαλαρό κάλεσμα για ποτό ή για σνακ, αποτελούν το ορεκτικό στο μενού. Απλώνουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας μας και προσθέτουμε διάφορα τυριά, πιπέρι, θυμάρι, δεντρολίβανο και αλάτι. Πιέζουμε απαλά με έναν πλάστη για να κολλήσουν τα υλικά στη ζύμη, κόβουμε σε λωρίδες και τις τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι. Ψήνουμε στον φούρνο και όταν κρυώσουν, φτιάχνουμε τρεις διαφορετικές γεύσεις γέμισης, με τις οποίες γεμίζουμε τις ζύμες. Η μία γέμιση έχει τυρί κρέμα, σολομό, άνηθο, πιπέρι και, προαιρετικά, μπρι, η δεύτερη τυρί κρέμα, blue cheese, σύκα και καρύδια και η τρίτη προσούτο, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Για κυρίως γεύμα, ο Άκης προτείνει ένα πολύ αγαπημένο και ιδιαίτερο πιάτο, ραγού με μανιτάρια. Αρχικά κόβει το κρέας σε μικρά κομμάτια. Τα τοποθετεί σε μπολ και προσθέτει αλάτι, πιπέρι και αλεύρι. Τα σοτάρει με ελαιόλαδο για να πάρουν χρώμα και ετοιμάζει τη σάλτσα τους στη χύτρα ταχύτητας. Βάζει ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, πελτέ ντομάτας, κρασί, ντομάτα κονκασέ, δάφνη, ζωμό, το κρέας, δεντρολίβανο, θυμάρι, αποξηραμένα μανιτάρια, άγρια μανιτάρια, ζάχαρη και αλατοπίπερο. Μαγειρεύει για 40 λεπτά και στο μεταξύ ετοιμάζει για γαρνιτούρα έναν βελούδινο πουρέ με πατάτες, βούτυρο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και παρμεζάνα.

Για γλυκό, ο Άκης δείχνει την αξεπέραστη συνταγή του για λαχταριστούς κι αφράτους κουραμπιέδες. Τοποθετεί στον κάδο του μίξερ βούτυρο και ζάχαρη άχνη και χτυπάει μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτει βανίλια, ανθόνερο και λικέρ πικραμύγδαλο. Σπάει το αμύγδαλο για να το κάνει τρίμμα και το βάζει σε μπολ, στο οποίο προσθέτει αλεύρι και αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνει το μείγμα του αμυγδάλου στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύει απαλά. Πλάθει σε μπαλάκια 30 γραμμαρίων, ψήνει, ψεκάζει με ανθόνερο και πασπαλίζει με άχνη ζάχαρη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved