Ματσαμισού (τιραμισού με μάτσα) από τον Άκη Πετρετζίκη
Taste

Ματσαμισού (τιραμισού με μάτσα) από τον Άκη Πετρετζίκη

 Το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό από τα χεράκια του Άκη Πετρετζίκη! 

Για το παντεσπάνι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα τον πάτο και τα τοιχώματα ενός ταψιού 30x40 εκ. και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
  • Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 1-2 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για άλλα 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γυαλίσει η μαρέγκα και να αφρατέψει.
  • Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ. Προσθέτουμε στη μαρέγκα τους 4 κρόκους, το αλεύρι, τη σκόνη μάτσα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και απλώνουμε με προσοχή με μία ίσια σπάτουλα μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού.
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το παντεσπάνι.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και με ένα πινέλο αλείφουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι σφενδάμου όσο αυτό είναι ζεστό.
  • Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει.

Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved