Ματσαμισού (τιραμισού με μάτσα) από τον Άκη Πετρετζίκη
Το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό από τα χεράκια του Άκη Πετρετζίκη!
Για το παντεσπάνι
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα τον πάτο και τα τοιχώματα ενός ταψιού 30x40 εκ. και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
- Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
- Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 1-2 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για άλλα 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γυαλίσει η μαρέγκα και να αφρατέψει.
- Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ. Προσθέτουμε στη μαρέγκα τους 4 κρόκους, το αλεύρι, τη σκόνη μάτσα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και απλώνουμε με προσοχή με μία ίσια σπάτουλα μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το παντεσπάνι.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και με ένα πινέλο αλείφουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι σφενδάμου όσο αυτό είναι ζεστό.
- Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει.
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ