Η υγιεινή συνταγή της ημέρας: Τραγανά κοπανάκια κοτόπουλου στον φούρνο για τα παιδιά
Taste

Η υγιεινή συνταγή της ημέρας: Τραγανά κοπανάκια κοτόπουλου στον φούρνο για τα παιδιά

Τα νέα δεδομένα στη ζωή μας έχουν φέρει τα πάνω-κάτω στην καθημερινότητά μας.

Η αλήθεια είναι όμως, ότι υπάρχουν ενδεχομένως και κάποια θετικά στοιχεία που προκύπτουν από όσα βιώνουμε, όπως το ότι η διατροφή της οικογένειας έχει γίνει πιο σπιτική και περισσότερο υγιεινή. Η ασφάλεια μας έρχεται τώρα σε πρώτο πλάνο, για αυτό και περιορίζουμε σημαντικά τις απ’ έξω επιλογές, ενώ ο ελεύθερος χρόνος που έχουμε στο σπίτι, μας ωθεί στο να εντάσσουμε στο μενού μας, νέες μαγειρικές προτάσεις, τόσο για εμάς τους μεγάλους, αλλά κυρίως για τα παιδιά, τα οποία συνήθως είναι λίγο πιο απαιτητικά και «δύσκολα» με το φαγητό.

Στη δική μου περίπτωση, η νέα γευστική και υγιεινή προσθήκη στο μενού της οικογένειας, που τα παιδιά μου λάτρεψαν από την πρώτη στιγμή και με βγάζει συχνά πλέον από τον προβληματισμό του «τι να μαγειρέψω σήμερα», είναι τα κοπανάκια ή chicken drumsticks, αγγλιστί.

Το κοτόπουλο έχει πάντα μία κυρίαρχη θέση στο μενού της οικογένειάς μου. Και αυτό διότι πέρα από το ότι, ως πρώτη ύλη αποτελεί ένα εύκολο υλικό για συνταγές με χαμηλά λιπαρά, είναι και απίστευτα εύπεπτο και θρεπτικό. Για την ακρίβεια, έχει τόσο σημαντική διατροφική αξία, που μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, κάτι που σίγουρα αποτελεί βασικό μας μέλημα την περίοδο που διανύουμε. Να σημειώσω απλώς ότι το κοτόπουλο αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεΐνης και μάλιστα, υψηλής βιολογικής αξίας, ενώ περιέχει επίσης βιταμίνες Α, Β6 και Β12 που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, φώσφορο που συνεισφέρει στην υγεία των οστών και των αρθρώσεων και μεταξύ άλλων, απαραίτητα για τον οργανισμό μας μέταλλα, όπως το σελήνιο.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που και τα δικά σου παιδιά έχουν βαρεθεί την κλασική εκδοχή του κοτόπουλου στον φούρνο με πατάτες, παρακάτω σου έχω δύο συνταγές με κοπανάκια ΠΙΝΔΟΣ, που είναι πραγματικά υγιεινές και εύκολες στην προετοιμασία και τα παιδιά θα λατρέψουν. Τα δικά μου παιδιά, τουλάχιστον, τις ζητούν πλέον κάθε μέρα!

Τραγανά κοπανάκια στον φούρνο με γλυκοπατάτες

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved