Croquembouche με πατισερί λευκής σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
Ένα γιορτινό γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους πάντες!
Συγκεντρώστε τα υλικά και δημιουργήστε ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο δέντρο που είναι και το πιο γλυκό που θα έχετε δοκιμάσει...
Συστατικά
Για την κρέμα πατισερί
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 6 κρόκους, από μεσαία αβγά
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 1 εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 180 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 100 γρ. βούτυρο
Για τα choux (σου)
- 250 γρ. νερό
- 250 γρ. γάλα
- 200 γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 7-8 αβγά
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για τη σύνθεση
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για σερβίρισμα
- 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
- κας-κας
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ