Βαγγέλης Δρίσκας: «Τo MasterChef είναι ριάλιτι με πρόφαση τη μαγειρική»
Taste

Βαγγέλης Δρίσκας: «Τo MasterChef είναι ριάλιτι με πρόφαση τη μαγειρική»

Ο Βαγγέλης Δρίσκας τη φετινή σεζόν παραδίδει μαθήματα μαγειρικής σε όλους μέσα από την καθημερινή εκπομπή «Kάθε μέρα chef», στο Open.

O ίδιος σε συνέντευξή του μίλησε για το αν ξεχωρίζει κάποια εκπομπή μαγειρικής εκτός από τη δική του, αναφέρθηκε στο MasterChef και αν το παρακολουθεί αλλά και αν του έχει γίνει πρόταση να βρεθεί εκεί καλεσμένος.

Η μαγειρική τελικά είναι μια θεματολογία που έγινε αξία στην TV; Κάποιοι αρχικά την είχαν χαρακτηρίσει ως μόδα...

Η μαγειρική είναι η κοινή δραστηριότητα όλων μας. Επόμενο λοιπόν να καθιερωθεί στην τηλεόραση.

Υπάρχουν πολλές εκπομπές μαγειρικής στη μικρή οθόνη. Ξεχωρίζετε κάποια, εκτός φυσικά της δικής σας;

Η ΠΟΠ Μαγειρική στην ΕΡΤ2 έχει έξυπνο concept παρουσιάζοντας τα ιδιαίτερα ελληνικά προϊόντα. Οταν έχω χρόνο, βλέπω στο OnDemand γαστρονομικές και ταξιδιωτικές εκπομπές από το εξωτερικό.

Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε έναν τηλεμάγειρα, έναν σεφ και έναν μάγειρα; Πολλές φορές γίνεται μεγάλη συζήτηση γύρω από αυτούς τους όρους...

Το κοινό στοιχείο και των τριών είναι η λέξη μάγειρας. Οταν σπουδάζεις μαγειρική, γίνεσαι μάγειρας και όχι σεφ, όπως το έχουν παρεξηγήσει στην Ελλάδα. Σεφ γίνεσαι μετά από πολλά χρόνια πείρας. Ενας σεφ πρέπει να μπορεί να οργανώσει μια κουζίνα, να μπορεί να διαχειριστεί μια μεγάλη ομάδα συνεργατών, να σχεδιάζει μενού, να αναλάβει το κοστολόγιο, σεφ είναι ο αρχηγός της κουζίνας και δεν μπορείς να τα μάθεις αυτά σε 2 χρόνια σπουδών. Ο τηλεμάγειρας μπορεί να είναι ένας καταξιωμένος σεφ που έχει και αυτή την ικανότητα-ιδιότητα ή απλά ένας παρουσιαστής που έχει στοιχειώδεις μαγειρικές γνώσεις. Το τηλεοπτικό κοινό έχει ένστικτο και καταλαβαίνει ποιος το έχει και ποιος όχι.

Φαινόμενο «Master Chef»... Το παρακολουθείτε; Θυμίζει περισσότερο ριάλιτι ή φορμάτ μαγειρικής;

Είναι σαφώς ριάλιτι με πρόφαση τη μαγειρική. Δεν με ενδιαφέρει αυτού του είδους η μαγειρική. Τα τελευταία χρόνια παρακολούθησα κάποιους κύκλους από το «Master Chef»της Αυστραλίας, με αξιοθαύμαστη παραγωγή, το έβλεπα γιατί είχε άλλο επίπεδο, ενδιαφέροντες παίκτες, με επίπεδο στη μαγειρική, πολύ ωραία τοπία και ιδιαίτερα υλικά στο μαγείρεμα.

Σας έχει γίνει ποτέ πρόταση να βρεθείτε καλεσμένος εκεί;

Είχα πάει guest κριτής στον πρώτο κύκλο (τότε ήταν περισσότερο μαγειρικό και λιγότερο ριάλιτι) και στο «Master Chef Junior», είπε στο Τύπος TV.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved