Μοσχαρίσια μπριζόλα με πικάντικη σάλτσα από τον Άκη Πετρετζίκη
Chimichurri από τον Άκη Πετρετζίκη. Γνωστή σως από την Αργεντινή η οποία ταιριάζει τέλεια με μπριζόλες.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, κόκκινο, ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
1 φύλλο δάφνης
8 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
Για τη μπριζόλα
300 γρ. μπριζόλες μοσχαρίσιες, χωρίς κόκκαλο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 1/2 κ.σ. βούτυρο
1 κλ. δεντρολίβανο
θυμάρι
Για το σερβίρισμα
2 καλαμπόκια, σε βάκιουμ
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαβάστε περισσότερα στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ