Αυτό θα είναι το βασιλικό μενού στον γάμο του Πρίγκιπα Harry και την Meghan Markle
VIP Life

Αυτό θα είναι το βασιλικό μενού στον γάμο του Πρίγκιπα Harry και την Meghan Markle

Αυτός θα είναι ο γάμος της χρονιάς. Τον Μάιο θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle και όλα σχεδόν είναι έτοιμα.

Ο Κοζανίτης σεφ Νίκος Κουλούσιας ανήκει στην ομάδα των σεφ που επιμελούνται το μενού του γάμου του πριγκιπικού ζεύγους. Μίλησε στο Secret και αποκάλυψε ότι: «Εκείνο το βράδυ θα είσαστε στην κουζίνα 24 μάγειρες για να ετοιμάσουμε φαγητό για περίπου 650 άτομα. Μπορεί για την Ελλάδα να φαίνονται λίγοι οι καλεσμένοι, όμως στο συγκεκριμένο εκκλησάκι δεν χωράνε πάνω από 800».

Όσο για τη διαδικασία του γαμήλιου δείπνου, είπε: «Το πρώτο από τα έξι πιάτα που θα βγουν θα είναι ένα κρύο ορεκτικό, αφιερωμένο στη νύφη και τους καλεσμένους της που θα έρθουν από την Αμερική. Γι' αυτό θα δημιουργήσουμε και θα σερβίρουμε τα λεγόμενα καναπεδάκια, τα οποία όμως θα είναι επιπέδου Michelin, φτιαγμένα με αγνά και φρέσκα υλικά, τα οποία θα έχουν γεύσεις από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ».

Τόσο στο πιάτο που θα ακολουθήσει, αυτό που στα εστιατόρια αποκαλούν πρώτο, όσο όμως και στο κυρίως υπάρχει έντονο το στοιχείο του ρομαντισμού και της νοσταλγίας. «Για τα επόμενα πιάτα ψάξαμε και βρήκαμε γεύσεις που άρεσαν στους νεόνυμφους από τότε που ήταν παιδιά», είπε και συνέχισε, επισημαίνοντας πως «θέλουμε να έχουν γεύσεις γνώριμες από τα παιδικά τους χρόνια ή ακόμα και τα φοιτητικά, γι' αυτό δοκιμάζουμε αυτή την περίοδο να παντρέψουμε και εμείς με τη σειρά μας γεύσεις που θα τους φέρουν μνήμες από την εποχή της αθωότητας τους.

Σίγουρα όμως θα έχουν επιρροές από τη μεσογειακή κουζίνα, τη γαλλική και την αμερικανική, ενώ τα κρέατα που θα χρησιμοποιηθούν θα προέρχονται από τη βασιλική φάρμα, την οποία διατηρεί ο πατέρας του γαμπρού, πρίγκιπας Κάρολος, και η οποία είναι φημισμένη για την ποιότητα της».

«Μετά το κυρίως πιάτο θα έρθει το επιδόρπιο, το οποίο θα έχει μία, σάλτσα από Bloody Mary. Εδώ είναι και το σημείο που θα μπει ο κρόκος Κοζάνης», είπε ο σεφ γεμάτος χαρά και υπερηφάνεια και συνέχισε να μιλάει για το επόμενο πιάτο. «Μετά το επιδόρπιο, θα ακολουθήσει ένα πιάτο με τυριά, που και εκεί γίνεται μία μάχη αυτές τις ημέρες για να μπει. κάποιο ελληνικό τυρί, όπως η φέτα ή ακόμα και η παραδοσιακή γραβιέρα. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και να έχουμε και εδώ την παρουσία της χώρας μας», δήλωσε χαμογελώντας.

Για τελευταίο πιάτο, η ευρηματική ομάδα των 24 μαγείρων ετοιμάζει ένα cigar rezeption, ένα επιδόρπιο σε στυλ πούρου. Το πιάτο αυτό το εμπνεύστηκε, όπως μας είπε ο κ. Κουλούσιας, από την «ανάγκη του καλεσμένου που έχει φάει για να χαλαρώσει και να κάνει ένα τσιγάρο. Αυτό πρέπει να γίνει χωρίς να αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν την αυστηρότητα της Αγγλίας και των νόμων της γύρω από το κάπνισμα. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε ένα πιάτο που θυμίζει τσιγάρο, και θα είναι για όλους όσοι θέλουν να καπνίσουν και να αράξουν, όπως θα λέγαμε στην Ελλάδα». Ολα αυτά, όπως είπε ο σεφ, συναποφασίζονται με τον σομελιέ, που επιμελείται τα κρασιά και τις σαμπάνιες, αλλά και τους υπευθύνους των ανακτόρων, που τους έδωσαν στην αρχή κάποιες κεντρικές-οδηγίες, στις οποίες βασίστηκαν για να διαμορφώσουν το μενού.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved