Μ. Κεφαλογιάννης: «Έχω γίνει λιγότερο φοβικός µε τους ανθρώπους που µε σταµατούν στον δρόµο»
Media

Μ. Κεφαλογιάννης: «Έχω γίνει λιγότερο φοβικός µε τους ανθρώπους που µε σταµατούν στον δρόµο»

Έχει κλείσει το κεφάλαιο Mega για τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη και ποια είναι η σχέση του πλέον με τη δημοσιότητα; Ο ίδιος απαντά σε όλα... 

Πώς νιώσατε όταν τελείωσε το «ταξίδι» στο Mega;

Το ταξίδι δεν έχει τελειώσει. Το Mega δεν έχει κλείσει και αυτό που εύχοµαι είναι να µη συµβεί ποτέ. Να µη συµβεί κυρίως για τους εργαζόµενους που παραµένουν απλήρωτοι για µήνες και βρίσκονται στα όριά τους. Η αίσθηση να έχεις εργαστεί ή να εξακολουθείς να εργάζεσαι χωρίς να αµείβεσαι είναι µαχαιριά στην αξιοπρέπειά σου. Εγώ δεν ήµουν µισθωτός. Παρέδωσα όλα τα επεισόδια της εκποµπής την προηγούµενη τηλεοπτική περίοδο, αν και δεν έχω αµειφθεί για τις µισές περίπου εκποµπές. ∆εν έχω ακόµα διεκδικήσει δικαστικά τα χρήµατα αυτά, καθώς αναγνωρίζω ότι το κανάλι µε βοήθησε σηµαντικά στην επαγγελµατική µου εξέλιξη και ως το 2016 ήταν πρότυπο στις υποχρεώσεις του προς τους εργαζόµενους.

Είστε από τους πρώτους που έκαναν εκποµπή µε θέµα την υγεία, ενώ ακολούθησαν αρκετές µετά. Σας απασχολεί ο ανταγωνισµός;

Την ιδέα της εκποµπής την είχα συζητήσει πριν από χρόνια µε τον Θόδωρο Ρουσόπουλο, όταν ήταν υπεύθυνος ενηµερωτικών εκποµπών στο Mega. Την πρόταση αποδέχθηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου, διευθυντής ειδήσεων τότε, και στήριξε την εκποµπή. Ηταν ένα πείραµα την εποχή εκείνη. ∆εν αντιγράψαµε κάποιον, φτιάξαµε ένα προϊόν από την αρχή. Η εκποµπή αυτή συνεχίζει να υπάρχει για περίπου 20 χρόνια. Το ότι και άλλα κανάλια ακολούθησαν το µοντέλο εκποµπών ιατρικού περιεχοµένου, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, µε χαροποιεί, καθώς είναι κέρδος για όλους η ιατρική πληροφορία να φτάνει σε όσο το δυνατόν περισσότερους τηλεθεατές. Είµαστε µια δεµένη οµάδα, που ουσιαστικά ανταγωνιζόµαστε τον εαυτό µας, αναζητούµε συνεχώς το διαφορετικό και ελάχιστα επηρεαζόµαστε από το τι παίζει γενικότερα η τηλεόραση.

Στην ΕΡΤ αισθάνεστε µεγαλύτερη επαγγελµατική ασφάλεια;

Η ασφάλεια είναι µια λέξη που δεν συµπαθώ ιδιαίτερα. Είµαι ανήσυχο πνεύµα και στη δουλειά µου. ∆εν επαναπαύοµαι. Ισως η ασφάλεια να βοηθά κάποιους ανθρώπους στο να γίνουν πιο δηµιουργικοί. Σε εµένα δεν λειτουργεί αυτό, γιατί έχω µάθει να παλεύω για να αποδείξω αν αξίζω. Εξάλλου και στην ΕΡΤ, όσον αφορά εµένα και τους συνεργάτες µου, δεν υπάρχει ασφάλεια. ∆εν αµειβόµαστε από τη δηµόσια τηλεόραση, αλλά από τη ΧΥΖ, την εταιρεία παραγωγής που παραδίδει την εκποµπή στην ΕΡΤ. Η συµφωνία ήταν για 100 εκποµπές, τις οποίες και παραδώσαµε. Τι θα γίνει από εκεί και µετά δεν το γνωρίζουµε.

Η δηµοσιότητα τι αλλαγές έφερε στη ζωή σας;

Μόνο καλές. Έχω γίνει λιγότερο φοβικός µε τους ανθρώπους που µε σταµατούν στον δρόµο. Πιάνω κουβέντα, ενώ παλιότερα ήµουν πιο επιφυλακτικός. Έµαθα να ακούω περισσότερο από όσο µιλάω και αντλώ µεγάλη δύναµη, ιδίως όταν έχω µπροστά µου νικητές, οι οποίοι άλλαξαν τη ζωή τους αφού είδαν κάποια από τις εκποµπές, όπως µου λένε. Μια σηµαντική, όπως αποδεικνύεται, αλλαγή είναι ότι τρώω λιγότερο και πιο υγιεινά σε δηµόσιους χώρους, καθώς ο κίνδυνος της επίπληξης καραδοκεί!

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved