Ολυµπιάδα-Μαρία Ολυµπίτη: «Η Ελλη Στάη µε έµαθε να «σκαλίζω» την πληροφορία»
Media

Ολυµπιάδα-Μαρία Ολυµπίτη: «Η Ελλη Στάη µε έµαθε να «σκαλίζω» την πληροφορία»

Επειτα από µια πορεία 17 ετών στη δηµοσιογραφία και την αρχισυνταξία εκποµπών, η Ολυµπιάδα Ολυµπίτη ανέλαβε την παρουσίαση της εκποµπής «Γεύσεις από Ελλάδα», που προβάλλεται στην ΕΡΤ2. Ενωσε τις δύο αγάπες της και το αποτέλεσµα είναι... γευστικότατο.

Η παρουσίαση ήταν επιθυµία σας ή προέκυψε;

Τίποτα στη ζωή δεν προκύπτει, όλα τα έλκουµε ή τα απωθούµε. Ήθελα πολύ να κάνω αυτή την εκποµπή. Με ενδιέφερε το αντικείµενο.

Πώς ήταν η συνεργασία σας µε την Έλλη Στάη;

Εξαιρετική. Η Ελλη Στάη µε έµαθε να «σκαλίζω» την πληροφορία και να τεντώνω µέσα µου τα λάστιχα των απαιτήσεών µου.

Τώρα πια που έχετε δοκιµαστεί ως αρχισυντάκτρια, ως δηµοσιογράφος, ως παρουσιάστρια, µπορείτε να πείτε ότι ξέρετε καλά την τηλεόραση;

Θα ήταν ύβρις από µέρους µου να πω ότι ξέρω καλά την τηλεόραση. Τα 17 έτη στην τηλεόραση δεν είναι αρκετά. Αλλοι έχουν πολλά περισσότερα. Κάθε µέρα -χωρίς υπερβολή– µαθαίνω. Και τα µαθήµατα τα παίρνω µαζί µου για να τα µελετήσω στο σπίτι.

Ενας καλός παρουσιαστής πρέπει να έχει περάσει από όλα τα πόστα;

Ναι, είναι απαραίτητο και είµαι απόλυτη σε αυτό.

Πότε ξεκίνησε η αγάπη σας για τη µαγειρική και πώς έφτασε να γίνει εκποµπή;

Η σχέση µου µε τη µαγειρική είναι δεµένη µε την ιστορία της ζωής µου. Μεγάλωσα µέσα στο εστιατόριο της γιαγιάς µου στην Πάτµο και στις κουζίνες του γυναικείου µοναστηριού του Ευαγγελισµού. Το πρώτο µου παιχνίδι ήταν η παρασκευή µιας µπεσαµέλ. Με τη µαγειρική εκφράζω τα συναισθήµατά µου. Ηθελα πολύ να κάνω µια εκποµπή που θα περιέχει τις δύο αγαπηµένες µου λέξεις: µαγειρική και πληροφορία. Τις πάντρεψα και µετά τον «γάµο» κατέθεσα την πρόταση. Με εµπιστεύτηκαν και έτσι έκανα τις «Γεύσεις από Ελλάδα». Και τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ γι’ αυτό.

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε µόνο µε εγχώριες συνταγές;

Λατρεύω το ελαιόλαδο, το µέλι, τη µαστίχα και τους λωτούς. Και είµαι ερωτευµένη µε τις λιτές, ξεκάθαρες γεύσεις. Η Ελλάδα έχει µαγικά υλικά. Η ποιότητα των υλικών είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Θέλω πολλές εκποµπές και πολλές σεζόν για να µιλήσω γι’ αυτά. Ο κατάλογος είναι ανεξάντλητος.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved