Σοφία Τουντούρη: «Ο σατιρικός καλλιτέχνης οφείλει να χαρίσει γέλιο, αλλά και να προβληµατίσει»
Media

Σοφία Τουντούρη: «Ο σατιρικός καλλιτέχνης οφείλει να χαρίσει γέλιο, αλλά και να προβληµατίσει»

Η στενή συνεργάτιδα της Φαίης Σκορδά στην εκπομπή "Πρωινό", Σοφία Τουντούρη, μιλάει για τη σάτιρα στην τηλεόραση και εξηγεί ποιο πιστεύει πως είναι το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας στην οποία ανήκει... 

Παρακολουθείς τον ανταγωνισμό; Ποια Κατερίνα θεωρείς τη βασική ανταγωνίστριά σας Καινούργιου ή Καραβάτου;

Θεωρώ ευχάριστο ότι υπάρχουν πολλές τηλεοπτικές εκποµπές και παραµένουν ζωντανές οι τηλεοπτικές ζώνες. Επειδή από πολύ νωρίς κάνουµε µίτινγκ για τα θέµατα της εκποµπής και βγαίνουµε στον αέρα στις 10:00, δεν έχω την ευκαιρία να παρακολουθήσω τις εκποµπές που προβάλλονται την ίδια ώρα. Οταν, όµως, τα sites φιλοξενούν συνεντεύξεις ή θέµατα που έχουν παίξει οι άλλες εκποµπές, εννοείται πως τα παρακολουθώ.

Ποιο είναι το δικό σας πλεονέκτημα και συνεχίζετε να είστε πρώτοι;

Νοµίζω ο σεβασµός µε τον οποίο προσεγγίζουµε όλα τα θέµατα και η αυθεντικότητα και η ειλικρίνεια της Φαίης.

Οι εκπομπές σάτιρας πρέπει να έχουν όρια, πιστεύεις;

Η ελευθερία της γνώµης αποτελεί βασικό στοιχείο της δηµοκρατίας και η σάτιρα είναι ένα µέσο έκφρασης γνώµης. Η σάτιρα υπάρχει για να ενοχλεί, να θίγει τα κακώς κείµενα και όχι για να χαϊδεύει αυτιά. Ο σατιρικός καλλιτέχνης οφείλει να χαρίσει γέλιο, αλλά και να προβληµατίσει. ∆εν θα πρέπει να περιορίζεται, γιατί έτσι παύει να επιτελεί τον ρόλο του. Από την άλλη, δεν είναι σάτιρα να τα βάζεις µε τον αδύναµο και να τσαλαπατάς αξιοπρέπειες.

Πηγή: Realnews

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved