Νίκος Ρογκάκος: «Ο θρήνος μιας ολόκληρης χώρας αντηχεί σαν σειρήνα μέσα στο αυτιά μου»
Media

Νίκος Ρογκάκος: «Ο θρήνος μιας ολόκληρης χώρας αντηχεί σαν σειρήνα μέσα στο αυτιά μου»

Από την περασμένη Δευτέρα και για τέσσερις εβδομάδες ο Νίκος Ρογκάκος και η Μπάγια Αντωνοπούλου έχουν αναλάβει την πρωινή ενημέρωση μας, με την εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί στις 07.00», από τη συχνότητα του ΑΝΤ1

Ο δημοσιογράφος της παρέας, που εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στις επάλξεις και τα καλοκαίρια, μιλάει στην «espresso» για την εμπειρία του αυτή και όχι μόνο.

«Είναι ευθύνη και τιμή, θα έλεγα, για έναν δημοσιογράφο να παίρνει τη σκυτάλη της ενημέρωσης από μία καθιερωμένη ενημερωτική ζώνη, όπως αυτή που διαχειρίζεται ο Γιώργος Παπαδάκης. Είναι, όμως, ακόμη μεγαλύτερη η ευθύνη εν μέσω καλοκαιριού και μάλιστα με τόσο "πλούσια" -δυστυχώς- ειδησεογραφία να βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή και να ενημερώνεις τον κόσμο για ό,τι συμβαίνει με αντικειμενικότητα, ψυχραιμία, ήθος και πάνω απ' όλα με εγκυρότητα. Αυτό, άλλωστε, είναι το ζητούμενο και για εμένα προσωπικά, αλλά και για τον ΑΝΤ1 που με εμπιστεύεται σε αυτήν τη δουλειά τόσο πολλά χρόνια», λέει και συνεχίζει την αναφορά του στον βετεράνο της πρωινής ζώνης, από τον οποίο πήρε τη σκυτάλη.

«Αισθάνομαι όχι μόνο ευθύνη, αλλά, θα έλεγα, και φόβο για το αν θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε, έστω και κατ’ ελάχιστον, τη δουλειά του Γιώργου, που είναι ο "πατριάρχης" της πρωινής ζώνης και βέβαια δάσκαλος μας» τονίζει και προσθέτει:

«Εκείνο που εμείς και εγώ και η Μπάγια Αντωνοπούλου, που την αγαπώ πάρα πολύ για τη σεμνότητα, την ακεραιότητα και την κατάρτιση της, θα προσπαθήσουμε είναι να συνεχίσουμε την ενημέρωση του σταθμού και να παραδώσουμε στους επόμενους συναδέλφους μία αξιοπρεπή εκπομπή. Ο Γιώργος Παπαδάκης τον Σεπτέμβριο, με το καλό, θα καθίσει ξανά στη θέση του και θα μας διδάξει για ακόμη μία χρονιά πώς γίνεται η δημοσιογραφία αιχμής».

Στην ερώτηση αν αυτή η χρονιά ήταν η πιο δύσκολη ειδησεογραφικά, απαντά: «θα έλεγα ότι ήταν η πιο απαιτητική. Γιατί έχουμε πολλά μέτωπα. Πρώτα απ' όλα το σκληρά μέτρα που ελήφθησαν για τους πολίτες και αναφέρομαι σε μειώσεις εισοδημάτων. Δεύτερον, σε λίγες μέρες η χώρα υποτίθεται ότι βγαίνει από τα Μνημόνια και εκεί θα έχουμε πολλά να πούμε, και βεβαίως αυτό το τραγικό και πιο δύσκολο συμβάν, δηλαδή των δεκάδων νεκρών συμπολιτών μας στην πυρκαγιά. Πραγματικά ο θρήνος μιας ολόκληρης χώρας αντηχεί σαν σειρήνα μέσα στο αυτιά μου και νομίζω στα αυτιά όλων μας. Μας έχει στιγματίσει ήδη όλους για την υπόλοιπη ζωή μας» αναφέρει

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved