«360ο»: Οι «λογοτιμήτες» των φυλακών
Media

«360ο»: Οι «λογοτιμήτες» των φυλακών

Υπάρχουν κάποιοι κρατούμενοι στις αγροτικές φυλακές της χώρας που καθημερινά εργάζονται ελεύθεροι, χωρίς επιτήρηση, εκτός των τειχών της φυλακής.

Είναι οι λεγόμενοι «λογοτιμήτες», οι κρατούμενοι που έχουν δώσει το λόγο της τιμής τους στη Διεύθυνση της φυλακής ότι δεν θα αποδράσουν.

Η εκπομπή «360°» επισκέφθηκε τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας, έξω από το Ναύπλιο, και της Αγιάς, στην Κρήτη, και συνομίλησε με κρατούμενους «λογοτιμήτες» που ζουν σε ειδικά κτίσματα εκτός του σωφρονιστικού καταστήματος, χωρίς φύλαξη. Κάποιοι από αυτούς μπήκαν στη φυλακή για εγκλήματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη. Κάποιοι είναι βαρυποινίτες, ακόμα και ισοβίτες, που λίγο πριν την αποφυλάκισή τους μιλούν στην κάμερα της εκπομπής για τα εγκλήματά τους, τις εμπειρίες τους στη φυλακή και τη δουλειά εκτός του σωφρονιστικού καταστήματος.

«Όσο ήμουν στην κλειστή, το είχα συνέχεια στο μυαλό μου να αποδράσω. Με το που ήρθα εδώ και είδα κάποια πράγματα, λέω όχι. Είδα, εδώ, την ελευθερία. Σου δίνει μία ευκαιρία το κράτος. Σου λέει ότι εγώ σε αφήνω ελεύθερο, σε εμπιστεύομαι και σου δίνω άλλη μία ευκαιρία για να κοινωνικοποιηθείς, να σε ξαναδώ εντός στο κοινωνικό σύνολο», λέει στη Σοφία Παπαϊωάννου ο Σ., καταδικασμένος σε 160 χρόνια φυλάκιση.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved