Ο Στέλιος Παρλιάρος και οι Γλυκές Αλχημείες ταξιδεύουν στη Θεσσαλία
Media

Ο Στέλιος Παρλιάρος και οι Γλυκές Αλχημείες ταξιδεύουν στη Θεσσαλία

Με ανοιξιάτικη διάθεση, ο Στέλιος κατευθύνεται προς την κεντρική Ελλάδα, με σκοπό να ανακαλύψει τα παραδοσιακά γλυκά της Θεσσαλίας, Το Σάββατο 30 Μαρτίου.

Στην Καλαμπάκα, κάτω από τη σκιά των βράχων στα Μετέωρα, μπαίνει σε ένα εργαστήριο και παρακολουθεί από κοντά τη διαδικασία παρασκευής μιας αιωνόβιας συνταγής, του σαπουνέ χαλβά ή αλλιώς χαλβά Φαρσάλων. Πάνω από ένα καζάνι που κοχλάζει και δίπλα σε έναν άξιο μάστορα, ο Στέλιος μαθαίνει τα μυστικά και την ιστορία ενός από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά της θεσσαλικής γης. Στα Τρίκαλα, συναντά μια συγγραφέα που του διηγείται την ιστορία της πόλης πριν από 50 χρόνια και έτσι ο Στέλιος ανακαλύπτει και άλλο διάσημο θεσσαλικό κέρασμα - τη σπάτουλα, την οποία και αναζητά στα τοπικά ζαχαροπλαστεία. Στον δρόμο της επιστροφής σταματά σε μια φροντισμένη φάρμα και προμηθεύεται ολόφρεσκα αυγά, που θα είναι τα βασικά συστατικά στη συνταγή του.

Ο θεσσαλικός χαλβάς δίνει το έναυσμα στον Στέλιο να δημιουργήσει μια ελαφριά, νηστίσιμη και πεντανόστιμη κρέμα αμυγδάλου. Έτσι, φτιάχνει ένα γλυκό για όλες τις ώρες, γεμάτο αμύγδαλα και καμένη ζάχαρη στην επιφάνεια. Αλλά και η σπάτουλα των Τρικάλων μεταμορφώνεται σε μια υπέροχη καρυδόπιτα χωρίς σιρόπι, που διατηρεί την υγρή υφή της για μέρες. Σερβίρεται με κρέμα τυριού, μια έμπνευση του Στέλιου, που συνδυάζει την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το φρέσκο τυρί κρέμα, δημιουργώντας την τέλεια επικάλυψη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved