Αντώνης Καφετζόπουλος: «Δεν την αγαπάω ιδιαίτερα την τηλεόραση»
Media

Αντώνης Καφετζόπουλος: «Δεν την αγαπάω ιδιαίτερα την τηλεόραση»

Φέτος ο Αντώνης Καφετζόπουλος υποδύεται τον Αντρέα Σοφοκλέους στη σειρά «Έλα στη θέση μου».

Ο ηθοποιός έχει διαγράψει μια εξαιρετική πορεία στην τηλεόραση, την οποία υπηρετεί από το 1980.


Για ποιους λόγους την αγαπάει;
«Δεν την αγαπάω ιδιαίτερα αλλά δεν την αντιπαθώ κιόλας. Ποτέ δεν αρνήθηκα να κάνω μια δουλειά όταν ήταν ενδιαφέρουσα ή όταν είχα ανάγκη να το κάνω καθαρά για επαγγελματικούς λόγους. Και όταν εμείς οι ηθοποιοί λέμε επαγγελματικούς, εννοούμε οικονομικούς!

Δεν έχω κάποια τρέλα με την τηλεόραση αλλά ούτε και προκατάληψη μαζί της. Βέβαια, είναι ενοχλητικό ότι μας βάζουν να τρέχουμε, να αυτοσχεδιάζουμε, να παίρνουμε στους ώμους μας χαρακτήρες και καταστάσεις για να σώσουμε μια σειρά. Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο που κάποιοι συνάδελφοι αισθάνονται μια απέχθεια. Το καταλαβαίνω, αλλά εγώ προσωπικά δεν αισθάνομαι έτσι»

Νιώθετε ότι έχετε κερδίσει κάτι από αυτή την πορεία σας; «Ναι, αλλά επειδή ταυτόχρονα κάνω και άλλα πράγματα, θέατρο, σινεμά, και εκτός δουλειάς, δεν αισθάνομαι ότι η τηλεόραση ήταν αυτό που καθόρισε το ποιος είμαι και πώς αισθάνομαι. Είναι όλα μαζί. Έχω κάνει πάνω από 50 ταινίες και έχω κάνει σειρές την εποχή που δεν υπήρχαν τα ιδιωτικά κανάλια, έχω κάνει σειρές που είχαν καθολική τηλεθέαση και παίζονται ακόμη.

Ως εκ τούτου, έχω δει πολλά στη "ζωή μου. Συνήθως, υπάρχει μια νοσταλγία για τις παλιές σειρές. Λένε ότι δεν γίνονται τέτοιες δουλειές σήμερα, αυτό δεν είναι αλήθεια. Κάποια στιγμή θα γίνει μία τηλεοπτική παρέα που θα έχει απήχηση στον κόσμο. Απλώς η τηλεόραση δεν είναι πια η ίδια, γιατί έχει μικρύνει η πίτα. Έχουν λιγοστέψει τα χρήματα που μπορούν να επενδυθούν, υπάρχουν τα συνδρομητικά κανάλια, πολύς κόσμος δεν βλέπει καν τηλεόραση. Δεν είναι ίδια τα πράγματα»

Η τηλεόραση παραμένει πιο κερδοφόρα από το θέατρο;

«Εξαρτάται. Στη δική μου κατηγορία, το θέατρο για να είναι οικονομικό ωφέλιμο πρέπει να είναι γεμάτο. Δεν παίρνω έναν σταθερό μισθό, συνήθως συμμετέχω στα κέρδη. Ως εκ τούτου, δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Κάθε χρόνο, γίνονται καμιά 50αριά εμπορικές παραστάσεις και άλλες 400 με εμπορικές και από αυτές πραγματική επιτυχία γνωρίζουν κάποιες που είναι μετρημένες στα δάχτυλα των δύο χεριών... άντε και του ενός ποδιού! Άρα, δεν είναι κάτι που μπορείς να το θεωρήσεις σίγουρο, ενώ στην τηλεόραση είναι αλλιώς. Κάνεις τη δουλειά σου, παίρνεις τον μισθό σου και τελειώνεις», λέει ο ηθοποιός στο Mytv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved