Kόκκινο ποτάμι: Το spoiler της “Ευγενίας” που ανατριχιάζει: «Τα πράγματα αγριεύουν πολύ» (Photos)
Media

Kόκκινο ποτάμι: Το spoiler της “Ευγενίας” που ανατριχιάζει: «Τα πράγματα αγριεύουν πολύ» (Photos)

Kόκκινο ποτάμι: Παρακολουθούμε την Τατιάνα Παπαμόσχου στον ρόλο της Ευγενίας Παυλίδη, μιας δυναμικής Πόντιας, στη δραματική σειρά εποχής του ΟΡΕΝ.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για τις δυσκολίες της σειράς, αλλά και για όλα όσα τη συγκίνησαν και τη σόκαραν μελετώντας τον ρόλο και την υπόθεση...

Μάλιστα, δεν δίστασε να δώσει και το δικό της spoiler!

Το «Κόκκινο Ποτάμι» έχει γνωρίσει ήδη μεγάλη επιτυχία. Τι πιστεύετε πως έχει κάνει τον κόσμο να το αγκαλιάσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

«Πρώτον, μιλάμε για ένα ιστορικό γεγονός που αφορά ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνισμού και της πρόσφατης σύγχρονης ιστορίας μας, η οποία ήταν παραμελημένη και άγνωστη στο ευρύ κοινό. Παράλληλα, έχει να κάνει με μία μυθοπλασία, βασισμένη σε ένα ιστορικό μυθιστόρημα, η οποία έχει σοβαρή δομή, με αρχή, μέση και τέλος, σε αντίθεση με άλλες σειρές. Επίσης, είναι ένα έργο εποχής, με πολλές απαιτήσεις, πολύ κόσμο, ιστορικά στοιχεία, τοποθεσίες, είναι πλούσιο στο μάτι. Και τα τρία στοιχεία έλειπαν. Ειδικά το ότι αναφέρεται σε ιστορικά γεγονότα. Π.χ. για τη Σμύρνη, για την Πόλη, έχουν γίνει ταινίες, ντοκιμαντέρ, και πάντα όταν λέμε Μικρασιατική Καταστροφή σκεφτόμαστε τη Σμύρνη και όχι τον ελληνισμό του Πόντου».

Οπότε αγγίζει και μία μερίδα κόσμου που μέχρι σήμερα δεν είχε δει την ιστορία του αποτυπωμένη στην τηλεόραση.

«Ακριβώς, και είναι πολύς ο κόσμος αυτός, που αυτή τη στιγμή βλέπει να δικαιώνεται η ιστορία του. Άλλωστε, οι Πόντιοι ήταν και αρκετά παρεξηγημένοι. Όταν ήρθαν στην Ελλάδα, τους υποτιμούσαν».

Από όσα έχετε διαβάσει μέχρι στιγμής, τι είναι αυτό που σας σοκάρει ή σας συγκινεί στην εποχή εκείνη;

«Αυτό που είναι σοκαριστικό είναι ο τρόπος εξόντωσης, που μοιάζει πολύ με την εξόντωση τον Εβραίων αργότερα, στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οδηγούσαν τεράστιους πληθυσμούς στο πουθενά μέχρις εξαντλήσεως, με το πρόσχημα μιας καλύτερης ζωής. Παράλληλα, γίνονταν λεηλασίες, βιασμοί, βιαιοπραγίες. Κάτι που είχε γίνει και με τους Αρμένιους νωρίτερα. Και ήταν ένας σχεδιασμός που είχε τη ρίζα του και πάλι στους Γερμανούς δυστυχώς. Σαν να προετοίμαζαν τα μελλοντικά τους σχέδια από τότε. Αυτό είναι σοκαριστικό! Δεν είναι μια μάχη και θάνατοι που προκύπτουν μέσα από μία διαδικασία αντίστασης πολέμου. Είναι ένας πολύ ύπουλος τρόπος να εξοντώσεις αυτούς που σου δημιουργούν πρόβλημα. Παράλληλα, αυτό που είναι σοκαριστικό είναι πως όλο αυτό δεν έγινε αντιληπτό εγκαίρως, κανείς δεν μπόρεσε να το προλάβει».

Μιλήστε μας λίγο για την Ευγενία, την ηρωίδα που υποδύεστε...

«Η Ευγενία είναι ασυζητητί ένας πολύ ενδιαφέρων ρόλος. Είναι δυναμική, είναι στο πλευρό του άντρα της, έχει γνώμη και πυγμή και δεν φοβάται να ορθώσει το ανάστημα της. Ωστόσο, κινείται πάντα με βάση τα δεδομένα της εποχής. Είναι, όμως, το αφεντικό μέσα στο σπίτι, θα παλέψει για αυτά που πιστεύει, ακόμα κι αν ξέρει πως δεν μπορεί να επιβληθεί.

Υπάρχει μια σχέση αλληλοκατανόησης και εκτίμησης ανάμεσα σε εκείνη και τον σύζυγο της. Ήταν κάτι που επιθυμούσατε να περάσει στον κόσμο;

«Ήταν κάτι που το θέλαμε, θέλαμε να είναι μία ζωντανή σχέση, να μην είναι μια καρικατούρα. Υπάρχει ο κίνδυνος καμιά φορά οι γονείς να βγαίνουν άφυλοι ή μονόπλευροι».

Θα τους δούμε να λυγίζουν;

«Θα έρθουν αντιμέτωποι με πολύ δύσκολες καταστάσεις και συνθήκες. Θα το δούμε αν θα αντέξουν. Νομίζω, όμως, ότι οι δυσκολίες θα τους -ενώσουν και δεν θα τους χωρίσουν».

Ωστόσο, η Ευγενία συχνά είναι απόλυτη, κυρίως απέναντι στις παράτολμες ενέργειες των παιδιών της. Είναι ένας τρόπος να τους προστατεύσει από τους κινδύνους της εποχής;

«Ναι, η Ευγενία έχει ένα χάρισμα να διαβλέπει τα πράγματα. Είναι η πρώτη που αντιλαμβάνεται τους κινδύνους, ενώ οι υπόλοιποι έχουν ακόμα μία ρομαντική εντύπωση για τα πράγματα. Και δεδομένου ότι είναι μάνα, πόσο μάλλον με ένα παιδί χαμένο για τρία χρόνια στον πόλεμο. Ήταν τεράστια η αγωνία της, αλλά χρησιμοποιεί το ένστικτο της».

Πιστεύετε ότι κουβαλάτε ένα δύσκολο φορτίο ιστορίας που πρέπει να επικοινωνήσετε στον κόσμο;

«Νομίζω πως όλοι μας είμαστε πολύ ευσυνείδητοι σε αυτό. Φέρουμε το βάρος της ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους αυτούς που κάποτε υπήρξαν και τα βίωσαν όλα αυτά. Είναι μια ευθύνη μεγαλύτερη από το απλώς έχω να παίξω έναν ρόλο».

Τι να περιμένουμε στα επόμενα επεισόδια;

«Πολλά να περιμένετε! Τα πράγματα αγριεύουν πάρα πολύ. Και όπως προανέφερα, δεν είναι μια και έξω, μια μάχη που σκοτώνονται πολλοί. Είναι κάτι που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς. Πόσο ταλαιπωρήθηκαν αυτοί οι άνθρωποι, πώς έφτασαν μέχρι το τέλος. Η διαδρομή έως εκεί είναι συγκλονιστική».

Σε ποιο σημείο βρίσκονται τα γυρίσματα;

«Έχουμε ολοκληρώσει τα μισά και ορισμένα από τα υπόλοιπα, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας».

Τι είδους δυσκολίες αντιμετωπίζετε;

«Η αλήθεια είναι πως οι σκηνές πλήθους είναι αρκετά δύσκολες. Αναγκαστικά έχουν πολύ μεγάλη αναμονή μέχρι να ετοιμαστούμε όλοι, να ντυθούμε, να βαφτούμε, να πάμε στο σετ, να γίνει μια πρόβα, να γίνει ο συντονισμός. Όλο αυτό θέλει τον πενταπλάσιο χρόνο και απαιτεί κουράγιο, υπομονή και συγκέντρωση», είπε στο my tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved