Kitchen Lab: Τι μαγειρεύει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης;
Media

Kitchen Lab: Τι μαγειρεύει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης;

Kitchen Lab: Συνταγές ελληνικές, νόστιμες και πρακτικές, που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι, προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στις 16:50.

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, ο Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει στο «Kitchen Lab» συνταγές που ταιριάζουν στην εποχή.
Ξεκινάει με μια εξαίσια σούπα παντζάρι βελουτέ, νόστιμη και γλυκιά, γεμάτη με βιταμίνες. Κόβει το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, τα βάζει σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο, προσθέτει θυμάρι, σκόρδο και σοτάρει. Κόβει ένα φινόκιο στη μέση, αφαιρεί το κεντρικό κοτσάνι και τα φύλλα του μάραθου, το τεμαχίζει σε μεγάλα κομμάτια, το ρίχνει στην κατσαρόλα και ανακατεύει. Κόβει μια πατάτα σε κυβάκια, ρίχνοντάς τα κι αυτά στην κατσαρόλα.

Προσθέτει ξύσμα από λεμόνι, παντζάρια, κρασί, ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και βράζει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Χτυπάει το μείγμα με το ραβδομπλέντερ μέχρι να πάρει μια λεία και βελούδινη υφή. Ρίχνει κρέμα γάλακτος σε μπολ και χτυπάει μέχρι να πάρει την υφή γιαουρτιού. Προσθέτει κανέλα, γαρίφαλο και ανακατεύει. Σερβίρει τη σούπα με την κρέμα, αμύγδαλο φιλέ, μάραθο, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Κλέφτικο στη λαδόκολλα είναι το κυρίως πιάτο που ακολουθεί. Ο Άκης κόβει το αρνί σε κομμάτια και τις πατάτες στη μέση.

Τα τοποθετεί σε διαφορετικά μπολ και στη συνέχεια βάζει σε μπλέντερ δεντρολίβανο, σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, κανέλα, χυμό και ξύσμα από λεμόνι, ρίγανη και μέλι.

Απλώνει τη μισή μαρινάδα στο μπολ με τις πατάτες και την άλλη μισή στο μπολ με το αρνί. Βάζει τις πατάτες σε λαδόκολλα και από πάνω το αρνί. Προσθέτει κεφαλοτύρι και βούτυρο σε κομμάτια και τυλίγει με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Τοποθετεί σε ταψί με σχάρα και ψήνει για 4 ώρες, την τελευταία μισή αφού ξεσκεπάσει το φαγητό. Σερβίρει με λεμόνι, δεντρολίβανο και μουστάρδα.
Για επιδόρπιο έρχεται ένα γλυκό που σαν εικόνα κλέβει τις εντυπώσεις και σαν γεύση μένει αξέχαστο, μια τούρτα βανίλια σοκολάτα! Παρασκευάζουμε πρώτα τα παντεσπάνια: βάζουμε στον κάδο του μίξερ βούτυρο και ζάχαρη, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και στη συνέχεια ένα ένα τα αβγά, το υπόλοιπο αλεύρι, αλάτι, βανίλια και γιαούρτι. Μεταφέρουμε το μισό μείγμα σε ένα μπολ, ενώ στο υπόλοιπο μείγμα που έχει μείνει στον κάδο προσθέτουμε κακάο. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε εναλλάξ τα δύο μείγματα σε τρεις βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες. Χτυπάμε ώστε να απλωθεί το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για τη βουτυρόκρεμα, στον κάδο του μίξερ βάζουμε βούτυρο, ζάχαρη άχνη και βανίλια. Αφαιρούμε το 1/3 από το μείγμα και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύουμε κακάο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Για τη σύνθεση, τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι στην πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνουμε σοκολατένια βουτυρόκρεμα. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, απλώνουμε πάλι σοκολατένια βουτυρόκρεμα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το τρίτο παντεσπάνι. Απλώνουμε τη σοκολατένια βουτυρόκρεμα σε όλη την επιφάνεια της τούρτας, ενώ με ένα κουτάλι απλώνουμε τη λευκή βουτυρόκρεμα σε τυχαία σημεία, σε όλη την επιφάνεια της τούρτας. Στολίζουμε με σοκολατάκια και σερβίρουμε.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved