Kόκκινο ποτάμι: Spoiler από τον τηλεοπτικό Θεόκλητο (photos)
Media

Kόκκινο ποτάμι: Spoiler από τον τηλεοπτικό Θεόκλητο (photos)

Ο ηθοποιός, που υπηρετεί αθόρυβα αλλά πιστά την τέχνη της υποκριτικής, Στέφανος Κυριακίδης, έκανε νια αποκάλυψη για το «Κόκκινο Ποτάμι».

Ο «Θεόκλητος» μίλησε για τον κομβικό στις εξελίξεις της σειράς ήρωα που υποδύεται και αποκαλύπτει τι θα συμβεί προσεχώς στη μεγάλη παραγωγή του Οpen.

Τι σας έκανε να πείτε «ναι» στο «Κόκκινο Ποτάμι»;

«Πρώτα απ' όλα το όνομα Μανούσος Μανουσάκης. Είναι εγγύηση για μένα το όνομα αυτό, καθώς έχω δουλέψει μαζί του πολλές φορές και γνωρίζω καλά το άρτιο αποτέλεσμα που έχουν όλες οι δουλειές του. Επίσης με γοήτευσε και το θέμα της ιστορίας. Είχε τύχει να διαβάσω το βιβλίο του Τσιρκινίδη, οπότε όταν μου έγινε η πρόταση από τον Μανούσο, δεν χρειάστηκε να πούμε πολλά και είπα φυσικά αμέσως το «ναι».

Οταν σας είπε ο Μανούσος Μανουσάκης ότι προορίζει για εσάς τον ρόλο του μητροπολίτη Θεόκλητου, ποια ήταν η πρώτη σας αντίδραση;

«Ηταν πολύ θετική η αντίδραση μου. Ο ρόλος μου είναι εμπνευσμένος από τη δράση του μητροπολίτη Γερμανού Καραβαγγέλη, ο οποίος μου άρεσε πάντα ως προσωπικότητα. Είναι ένα πρόσωπο πραγματικά τραγικό, με όλα τα στοιχεία του ιδιοφυούς ανθρώπου. Και επειδή έχω ασχοληθεί πολύ με το αρχαίο δράμα, το συγκεκριμένο πρόσωπο με γοήτευσε».

Ποιο στοιχείο του ήρωα που υποδύεστε σας γοήτευσε περισσότερο;

«Η σύνθεση του χαρακτήρα του. Δεν είναι ένας άνθρωπος μονοκόμματος».

Εχετε ποντιακές ρίζες;

«Ναι, ο πατέρας μου ήταν Πόντιος. Η μνήμη μου είναι γεμάτη από ιστορίες γύρω από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Πολύ βαθύς ο πόνος αυτός για όλους τους Ποντίους. Η γιαγιά μου τον παρομοίαζε με κάρβουνο που στην αρχή καίει μέσα σου, όσο περνάει ο καιρός το κάψιμο περνάει, αλλά το κάρβουνο παραμένει πάντα μέσα σου. Αυτά τα λόγια της γιαγιάς μου δεν τα ξεχνώ. Και δεν σας κρύβω ότι συγκινούμαι πάντα και αισθάνομαι πατριώτης. Δεν φοβάμαι να πω τη λέξη πατριώτης. Γιατί φτάσαμε και σε αυτό το σημείο. Να φοβόμαστε να πούμε ότι αγαπάμε την πατρίδα μας».

Ποια είναι η σχέση σας με την Εκκλησία;

«Πιστεύω στον θεό και πραγματικά δεν θέλω να τον επικαλούμαι μόνο στις δύσκολες στιγμές».

Σας δυσκόλεψε κάτι στον ρόλο σας;

Αν δυσκολία λέγεται το να είσαι δημιουργικός, ναι, με δυσκόλεψε πάρα πολύ. Ωστόσο θα σας πω για μια σκηνή κατά την οποία με κυνηγούσαν για να με πιάσουν 100 άτομα και στη συνέχεια με χτυπούσαν. Χρειάστηκε αυτή η σκηνή να επαναληφθεί καμιά δεκαριά φορές, προκειμένου ο Μανούσος να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Αγωνιάτε για τις εξελίξεις της σειράς; Ρωτάτε να μάθετε τι θα ακολουθήσει;

«Οχι, γιατί το στόρι το ξέρουμε ήδη, μια και τα σενάρια έχουν ολοκληρωθεί. Δηλαδή η ματαιοδοξία μου έχει εκλείψει εδώ και πολύ καιρό και ζω κάθε στιγμή αυτό που κάνω στο γύρισμα. Και αγωνιώ πάντα για το επόμενο γύρισμα».

Πώς εξελίσσονται τα γεγονότα στη σειρά από εδώ και πέρα;

«Το «Κόκκινο Ποτάμι» έχει στοιχεία έπους, όσο και αν ακούγεται περίεργο. Κάθε επεισόδιο, έχει την κορύφωση του. Από εδώ και πέρα βλέπουμε να εξελίσσεται η γενοκτονία, βλέπουμε να χάνεται κόσμος, αγωνιούν οι περισσότεροι και ο καθένας με τον τρόπο του. Ξαφνικά συνειδητοποιούν όλοι ότι τα πράγματα πια δεν είναι όπως θα ήθελαν να είναι.

Ανθρωποι που μέχρι πρότινος ήταν κολλητοί πλέον βρίσκονται σε αντίθετα στρατόπεδα. Η αγάπη έχει αντικατασταθεί από το μίσος και τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνα. Είναι μια πορεία Γολγοθά αυτό που θα δείτε στη συνέχεια και για την Εκκλησία αλλά και για όλο τον ποντιακό Ελληνισμό. Το τέλος αυτής της ιστορίας θα ξυπνήσει και συνάμα θα θυμίσει πολλά πράγματα».

Και ο ρόλος του θεόκλητου ποιος θα είναι στη συνέχεια;

«Ο Θεόκλητος προσπαθεί με κάθε τρόπο να γλιτώσει κόσμο. Και το κυριότερο απ' όλα, θα καλέσει τον κόσμο για αγώνα».

Η ζωή του ήρωα που υποδύεστε θα κινδυνεύσει;

«Είναι συγκλονιστικό το φινάλε αυτού του ανθρώπου», είπε στο tv Έθνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved