Kitchen Lab: Μενού με άρωμα Ανατολής και ελληνική «πινελιά» ετοιμάζει ο Άκης Πετρετζίκης
Media

Kitchen Lab: Μενού με άρωμα Ανατολής και ελληνική «πινελιά» ετοιμάζει ο Άκης Πετρετζίκης

Kitchen Lab: Μενού με άρωμα Ανατολής χωρίς να λείπει η ελληνική «πινελιά» περιλαμβάνει το «Kitchen Lab», την Κυριακή 05 Απριλίου, στις 16:50.

Πρώτο πιάτο είναι χούμους με σπανάκι, θρεπτικό, χορταστικό και πεντανόστιμο.
Ξεκινάει ψιλοκόβοντας κρεμμύδι και σκόρδο. Τα βάζει σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, προσθέτει αλάτι, πιπέρι και σοτάρει. Βάζει στο τηγάνι σπανάκι και σοτάρει μέχρι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του. Μεταφέρει το μείγμα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, προσθέτει ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, επιπλέον σκόρδο, ξύσμα από λεμόνι, ρεβίθια, ταχίνι, κύμινο, κρέμα βαλσάμικο και χτυπάει μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν πάστα.

Για να σερβίρει το χούμους, ετοιμάζει πίτες. Τοποθετεί ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, απλώνει ελαιόλαδο σε πίτες από σουβλάκι και ψήνει και από τις 2 πλευρές για 1 λεπτό. Κόβει ένα αγγούρι και ένα καρότο σε λεπτά στικς και σερβίρει το χούμους με τις πίτες, το αγγούρι, το καρότο, ρίγανη, αλάτι και ελαιόλαδο.

Συνεχίζει με κοκκινιστά αρνίσια κεφτεδάκια ως κυρίως πιάτο. Τοποθετεί ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτει Ψιλοκόβει φρέσκο κρεμμυδάκι και σκόρδο και τα βάζει στο τηγάνι. Προσθέτει κύμινο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρει. Μεταφέρει το μείγμα σε μπολ και προσθέτει ψωμί, ελιές, φέτα, αρνίσιο κιμά, αλάτι και πιπέρι. Πλάθει περίπου 24 κεφτεδάκια και τα τοποθετεί σε ταψί με αλεύρι. Βάζει τα κεφτεδάκια σε τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζει σε δόσεις, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρεί σε απορροφητικό χαρτί και αφήνει στην άκρη.


Συνεχίζει ετοιμάζοντας τη σάλτσα, βάζοντας βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνει κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη. Προσθέτει ζάχαρη, κύμινο, πελτέ ντομάτας και σοτάρει. Σβήνει με κρασί, βάζει ντομάτα κονκασέ, νερό, αλάτι, πιπέρι, τα κεφτεδάκια και σιγοβράζει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ψιλοκόβει δεντρολίβανο, δυόσμο και ρίγανη και τα προσθέτει στο τηγάνι. Σερβίρει με πουρέ πατάτας, επιπλέον δεντρολίβανο, δυόσμο, ρίγανη, φέτα τριμμένη και πιπέρι.

Το επιδόρπιο στο κυριακάτικο μενού, τα λαλάγγια, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης. Προέρχονται από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία, όπου όλες οι νοικοκυρές τα συμπεριλαμβάνουν σε κάθε μεγάλη θρησκευτική γιορτή. Στον κάδο του μίξερ ο Άκης ανακατεύει νερό και μαγιά.

Προσθέτει ζάχαρη, αλεύρι, κανέλα, γαρίφαλο, λάδι και αλάτι. Χτυπάει με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δέσει η ζύμη. Μεταφέρει σε λαδωμένο μπολ, καλύπτει με μεμβράνη και αφήνει να διπλασιαστεί σε όγκο. Κόβει κομμάτι από τη ζύμη και την πλάθει σε λωρίδα. Τυλίγει σε σχήμα σπείρας ή σε ακανόνιστα σχήματα και βάζει σε τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζει σε δόσεις μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, αφαιρεί σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρει με μέλι, σουσάμι και κανέλα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved