Δώρα Αναγνωστοπούλου: «Το Mega κέρδισε το στοίχημα της ενημέρωσης»
Media

Δώρα Αναγνωστοπούλου: «Το Mega κέρδισε το στοίχημα της ενημέρωσης»

Δώρα Αναγνωστοπούλου: « Δεν ήταν εύκολη η απόφαση  από την ΕΡΤ να βρεθώ στο Mega»

Η έμπειρη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων μίλησε για την δυσκολία του επαγγέλματος. Η Δώρα Αναγνωστοπούλου μίλησε και για τις στιγμές που είναι στον αέρα του δελτίου και την κατακλύζει η συγκίνηση.

Ύστερα από μια 16ετή πορεία στην ΕΡΤ, πήρατε την απόφαση να αλλάξετε επαγγελματική στέγη. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να αποδεχτείτε την πρόταση;
Δεν ήταν εύκολη η απόφαση.Αλλά δεν είναι και μια απόφαση για την οποία θα μετανιώσω ποτέ μου. Ήταν μια πρόκληση για μένα, τόσο προσωπική όσο και επαγγελματική. Δεν σου τυχαίνει κάθε μέρα να συμμετέχεις στο χτίσιμο ενός νέου καναλιού, ούτε να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που έχουν γράψει σημαντική πορεία στο χώρο. Το ξαναλέω, δεν ήταν εύκολη η απόφαση.

Μόλις δύο εβδομάδες μετά την έναρξη ξέσπασε ο κορονοϊός.
Πώς βιώσατε όλο αυτό ως το κεντρικό πρόσωπο ενημέρωσης του καναλιού;
Ήταν μια ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη σε ό,τι έχει να κάνει με τη σωστή, άμεση και έγκαιρη ενημέρωση. Οι πολίτες περίμεναν πολλά από εμάς και χαίρομαι γιατί νιώθω πως σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Χαίρομαι και επειδή το MEGA, παρά το γεγονός πως είχε ξεκινήσει μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα, όπως είπατε, κέρδισε το στοίχημα της ενημέρωσης.

Ως άνθρωπος, πόσο δύσκολο είναι να διατηρείτε την ψυχραιμία και την αντικειμενικότητα σας, την ώρα που πρέπει να μεταδώσετε ειδήσεις οι οποίες σας αγγίζουν άμεσα, όπως όλους μας;
Δεν θα σας κρύψω ότι δεν είναι πάντοτε εύκολο. Συμβαίνει να φορτίζεσαι συναισθηματικά στον αέρα, να μοιράζεσαι συγκίνηση αλλά και χαρά. Δεν μπορείς να λειτουργείς σαν ρομπότ, τουλάχιστον όχι εγώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι χάνεις την ψυχραιμία σου ή την αντικειμενικότητά σου. Απλώς το συναίσθημα αποτυπώνεται στην έκφρασή σου.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA έχει μια σταθερά ανοδική πορεία στους πίνακες τηλεθέασης. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα δυνατά τα οποία το έχουν κάνει να ξεχωρίζει;
Ένας συνδυασμός ανανέωσης και παράδοσης. To MEGA είναι ένα νέο κανάλι, αλλά και συγχρόνως γνώριμο στους τηλεθεατές. Συστηνόμαστε ασφαλώς κάθε μέρα στο κοινό. Συγχρόνως, όμως, έχουμε καταφέρει να εκπέμπουμε μια οικειότητα που μας δένει με τους τηλεθεατές και κάνει και τους τηλεθεατές να δένονται μαζί μας. Αυτό σημαίνει ότι χτίζουμε κάθε μέρα τη σχέση μας, αλλά, επίσης, τη χτίζουμε σε πολύ στέρεες βάσεις.

Αυτήν την περίοδο, πέρα από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, σας είδαμε να αναλαμβάνετε και έκτακτες εκπομπές για τον κορονοϊό. Είναι στα σχέδιά σας η ανάληψη κάποιας επιπλέον εκπομπής με σταθερή παρουσία στο πρόγραμμά του; Ενδεχομένου κάποιου βραδινού talk show;
Για μένα η δουλειά στην τηλεόραση είναι μία, απ’ όποια θέση και αν την κάνεις. Νιώθω και θέλω να είμαι στρατιώτης. Στο MEGA σταθμίζουμε, δοκιμάζουμε, σκεφτόμαστε όχι ο καθένας ξεχωριστά αλλά ως μια ομάδα που στοχεύει στην κορυφή.

Πηγή: 7 ΜΕΡΕΣ ΤV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved