Ρογκάκος-Στάθης: «Ήταν μια κουραστική και ψυχοφθόρα χρονιά λόγω κορονοϊού»
Media

Ρογκάκος-Στάθης: «Ήταν μια κουραστική και ψυχοφθόρα χρονιά λόγω κορονοϊού»

Με κρίση και επιχειρήματα, οι Νίκος Ρογκάκος και Παναγιώτης Στάθης υπηρετούν με επιτυχία τον ενημερωτικό τομέα. 

Βέβαια, μπορούν με μαεστρία να ελαφρύνουν την ατμόσφαιρα με το χιούμορ και την οξυδέρκειά τους. Κοινώς; Είναι ένα επιτυχημένο δίδυμο που κάθε φορά μπορεί να εκπλήξει! Διαβάστε τι λένε οι δυο τους για την ελληνική τηλεόραση...

Πόσο απαιτητικό ήταν το προηγούμενο διάστημα για δύο ανθρώπους του ενημερωτικού, λόγω κορονοϊού και των απίστευτων εξελίξεων που είχατε να αντιμετωπίσετε;

Νίκος Ρογκάκος: «Πολύ κουραστική χρονιά. Όμως δεν πρέπει να παραπονιόμαστε γιατί αυτή είναι η δουλειά μας. Περίοδοι ήσυχες και περίοδοι ταραγμένες. Εμείς πρέπει να δουλεύουμε 12 και 15 ώρες κάθε μέρα, επτά μέρες την εβδομάδα για να μπορεί ο κόσμος να ξέρει τα πάντα, θεωρώ ότι ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας η ενημέρωση απέδειξε περίτρανα ότι είναι η πρωταγωνίστρια -και κατά κύριο λόγο ο ΑΝΤ1 - και σε αυτή στηρίζεται η κοινωνία για να νιώθει ασφαλής και να γνωρίζει τα πάντα.

Παναγιώτης Στάθης: «Ήταν ένα εξαντλητικό και ψυχοφθόρο διάστημα για όλο τον κόσμο και βέβαια για εμάς που οφείλαμε να είμαστε ψύχραιμοι και κυρίως έγκυροι σε συνθήκες που ο κόσμος έψαχνε σωστές πληροφορίες. Ήταν δύσκολο γιατί δουλεύαμε διαρκώς και ήμασταν, όπως πολύς άλλος κόσμος, εκτεθειμένοι και κυρίως γιατί γυρίζαμε το βράδυ στις οικογένειες μας με τον φόβο τι μπορεί να τους μεταφέρουμε».

Ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές στην καριέρα σας;

Νίκος Ρογκάκος: «Νομίζω ναι, αναμφίβολα. Μαζί με τις περιόδους των τριών Μνημονίων, που ο κόσμος δέχθηκε σκληρά μέτρα χάνοντας το 30% του εισοδήματος του. Βέβαια, όταν νιώθεις ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να είσαι εσύ αυτός που θα αρρωστήσεις, τα πράγματα γίνονται συναισθηματικά πιο δύσκολα. Γιατί η υγεία είναι πάνω απ' όλα».

Παναγιώτης Στάθης: «Δύσκολη σίγουρα γιατί ήταν μια πρωτόγνωρη διαδικασία, αλλά όχι π δυσκολότερη. Δεν είναι εύκολο να επιλέξω ανάμεσα σε πολέμους, απειλές, σεισμούς, διαδηλώσεις, έρευνες σκανδάλων, χιλιάδες ρεπορτάζ. Όλα είναι τελικά δύσκολα αν έχεις συνείδηση του ρόλου σου».

Υπάρχουν στιγμές που φορτίζεστε συναισθηματικά με τις ειδήσεις ρεπορτάζ;

Νίκος Ρογκάκος: «Υπάρχουν πολλές τέτοιες στιγμές, όμως πρέπει απλά να πεις την είδηση και να αφήσεις τον κόσμο να αποφασίσει. Πάντως, πλέον, νομίζω ότι έχω την πολυτέλεια να κάνω και κάποιο σχόλιο δικό μου και ο κόσμος να συμφωνήσει ή όχι».

Παναγιώτης Στάθης: «Ξέρεις, υπάρχουν στιγμές που είναι τόσο εξοργιστικά αυτά που ακούς ή πληροφορείσαι που είναι δύσκολο να συγκρατήσεις τα νεύρα σου. Με τρελαίνει προσωπικά να ακούω, να βλέπω αδικίες σε βάρος αδύναμων ανθρώπων. Να αντιλαμβάνεσαι ότι η ελπίδα τους για να λυθεί ένα πρόβλημα τους είναι η καταφυγή στη δημοσιότητα. Είναι ντροπή για κάθε κράτος αυτό...»

Τι σας αποφορτίζει εκτός δουλειάς; Πώς είστε στην καθημερινότητα σας;

Νίκος Ρογκάκος: «Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, που δυστυχώς δεν έχω χρόνο να κάνω, αλλά το παλεύω όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, τα βιβλία είναι σταθερή αξία ξεκούρασης και παίδευσης και το τσιπουράκι με καλή παρέα, βεβαίως καλό μεζέ και ατελείωτες συζητήσεις -από χα πιο σοβαρά έως τα πιο γελοία- είναι το καλύτερο μου, αφού παίρνεις μικρές ανάσες που σε αναζωογονούν και σε χαροποιούν. Είμαι ανήσυχος σαν άνθρωπος και πάντα θέλω να δημιουργώ κάτι καινούργιο, που θα με πάει ένα βήμα πιο μπροστά. Αν με ρωτήσετε αν το καταφέρνω πάντα, θα σας έλεγα όχι, αλλά αυτό δεν με πτοεί, έχω υπομονή. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι η αποτυχία είναι συστατικό της όποιας επιτυχίας».

Παναγιώτης Στάθης: «Όταν μπαίνω στο σπίτι μου, νιώθω σαν μηχανή που βγαίνει από την πρίζα. Η οικογένεια μου, η γυναίκα μου και η κόρη μου, είναι ολόκληρη η διαδικασία αποφόρτισης», είπα στο tv kous kous.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved