Αλέξανδρος Τσουβέλας: «Δε με φοβίζει η σύγκριση»
Media

Αλέξανδρος Τσουβέλας: «Δε με φοβίζει η σύγκριση»

Το «Ταξί», το νέο τηλεπαιχνίδι του ΑΝΤ1, έχοντας στο τιμόνι του τον Αλέξανδρο Τσουβέλα, έχει ξεκινήσει τις κούρσες του στους δρόμους της Αθήνας.

Ο παρουσιαστής μίλησε για το πως προέκυψε η πρόταση, αν φοβάται τη σύγκριση με τη Βίκυ Σταυροπούλου, ενώ ανέφερε ποια άτομα θα ήθελε να πάει βόλτα με το ταξί.

Πώς προέκυψε η πρόταση από τον ΑΝΤ1 να παρουσιάσεις φέτος το νέο τηλεπαιχνίδι «Ταξί»;

«Έχοντας την επαφή με το Νetwix όλο αυτό το διάστημα, το οποίο ανήκει στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, κάνοντας παραγωγές, εκπομπές και βλέποντας και την εξέλιξη με τα σταντ απ, ο κ. Ποφάντης με κάλεσε και μου πρότεινε να κάνουμε το «Ταξί». Το συζητήσαμε και είχε ενδιαφέρον. Παρακολουθούσα και τότε το «Ταξί», που παρουσίαζε η κυρία Βίκυ Σταυροπούλου, και μου άρεσε αυτό το φιλικό κλίμα που υπάρχει σε αυτό το τηλεπαιχνίδι. Μου άρεσε αυτή π παρέα που υπήρχε μέσα στο αυτοκίνητο, γιατί για μένα η παρέα και η ουσιαστική επαφή είναι το ζητούμενο. Επίσης πίστεψα σε αυτό το πρότζεκτ και θεώρησα ότι θα μου ταιριάζει. Οπότε, δέχτηκα».

Το «Ταξί» αναβιώνει τηλεοπτικά ύστερα από 16 χρόνια. Τι θα δούμε στη σύγχρονη εκδοχή του;

«Το κόνσεπτ είναι του εξωτερικού και είναι υποχρεωτικό να τηρηθούν κάποιοι κανόνες. Από εκεί και πέρα, θα υπάρχει η δική μου προσωπικότητα πάνω σε όλα αυτά. Είναι ένα τηλεπαιχνίδι και θέλουμε να μοιράσουμε κέρδη, χαμόγελα και γέλιο, χωρίς να προσπαθήσουμε να κοπιάρουμε κάτι άλλο. Ο καθένας το κάνει με τον δικό του τρόπο, και αυτό έχει σημασία. Νομίζω ότι πρέπει να βάλω το δικό μου κομμάτι, τη δική μου «τρέλα» και να περάσουμε ωραία σε αυτές τις σύντομες διαδρομές που θα κάνουμε».

Φοβάσαι τη σύγκριση;

«Όχι, δεν με φοβίζει το παραμικρό. Έτσι κι αλλιώς, και η ίδια η τηλεόραση έχει αλλάξει τεχνικά ας πούμε, εδώ και 15 χρόνια. Δεν έχω να φοβηθώ κάτι, δεν έχω να συγκριθώ με κάποιον. Εγώ θα κάνω το «Ταξί» του Αλέξανδρου Τσουβέλα. Ποτέ δεν λειτούργησα, σε ό,τι έχω κάνει, με το κομμάτι της σύγκρισης. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου, να δένομαι με τους συνεργάτες μου, να υπάρχει καλή ενέργεια στον χώρο και να φεύγουμε με το καλύτερο αποτέλεσμα».

Ο δικός σου στόχος, ως παρουσιαστής, για το τηλεπαιχνίδι ποιος είναι;

«Επειδή ο κόσμος βιώνει κάποιες δύσκολες καταστάσεις και πάρα πολύ πιεστικές, νομίζω ότι κάθε άνθρωπος που στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και βγαίνει μπροστά, έχει και ένα κομμάτι ευθύνης που του αναλογεί. Ο δικός μου ο στόχος θα είναι να περάσουμε ωραία, να γελάσουμε, να ξεχαστούμε για όσο κρατάει το επεισόδιο και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την ψυχολογία του τηλεθεατή που βάλλεται από πάρα πολλά πράγματα και έχει ανάγκη να ξεφύγει το μυαλό του, να χαλαρώσει και να νιώσει πιο όμορφα βλέποντας ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα».

Στο «Ταξί» θα υπάρξουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας λόγω του κορονοϊού;

«Βεβαίως! Υπάρχει το ειδικό πλεξιγκλάς μεταξύ του οδηγού και του επιβάτη και ύστερα από κάθε παίκτη που αποχωρεί το ταξί μας απολυμαίνεται. Επίσης στο συνεργείο όλοι έχουμε κάνει τεστ. Όσοι είμαστε στην παραγωγή έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό. Έχω εμπιστοσύνη στην παραγωγή».

Ποιες είναι οι αντιδράσεις των ανθρώπων όταν μπαίνουν στο «Ταξί» και βλέπουν εσένα στη θέση του οδηγού;

«Ξαφνιάζονται, δεν το περιμένουν. Αμέσως μπαίνουν στο κλίμα, καταλαβαίνουν ότι θα γελάσουμε και θα περάσουμε ωραία και -γιατί όχι;- θα κερδίσουν και χρήματα. Όταν τους λέω ότι «όχι μόνο θα πας στη διαδρομή σου αλλά θα κερδίσεις και χρήματα», νομίζω ότι είναι το κίνητρο για να συνεργαστούν καινά περάσουμε καλά».

Μέχρι στιγμής, από τα γυρίσματα που έχεις κάνει, τι απολαμβάνεις περισσότερο από αυτό το τηλεπαιχνίδι;

«Απολαμβάνω το ότι χαλαρώνει ο κόσμος που μπαίνει μέσα, ότι κινείται σε μία άλλη κατάσταση που δεν την περιμένει, ότι τραγουδάει, γιατί μπορεί να τους βάλω να τραγουδήσουν, ότι χαμογελάει. Ακόμη, απολαμβάνω και τα γυρίσματα με τους συνεργάτες. Υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν στα παρασκήνια που έχουν πολύ γέλιο και ενδιαφέρον...».

Εκτός από παρουσιαστής, είσαι κωμικός και ραδιοφωνικός παραγωγός. Πώς συνδυάζονται όλα αυτά;

«Συνδυάζονται αν είσαι Αιγόκερως με Ταύρο όπως είμαι εγώ. Το ραδιόφωνο είναι κάτι που το αγαπάω και το κάνω 15 χρόνια περίπου. Είμαστε στον ΣΠΟΡ FΜ με τη Μαρία Ζαφειράτου κάθε πρωί 08.00-10.00. Το σταντ απ για μένα είναι η ναυαρχίδα, είναι το πεδίο που καλείσαι να αποδείξεις ότι όντως μπορείς, αν όντως μπορείς, να λέγεσαι κωμικός να είσαι κωμικός ή όχι. Ξεκινάς από το μηδέν σε μία σκηνή, είσαι εσύ και ο κόσμος. Και όταν ο άλλος έχει πληρώσει εισιτήριο για να σε δει, αυτό ανεβάζει αυτόματα και την απαίτηση. Παρ' όλα αυτά, ο κόσμος έρχεται, γελάει και είναι τρομερή η ενέργεια που παίρνεις Τώρα, όσον αφορά το κομμάτι της τηλεοπτικής παραγωγής, σε όλα τα επίπεδα, έχει και αυτό κάποια άλλη απαίτηση. Γενικά, μου αρέσει να γεμίζω τις ώρες μου με διαφορετικά πράγματα. Δεν βαριέμαι. Βέβαια, είναι πολύς ο όγκος της δουλειάς αλλά, κακά τα ψέματα, δεν κρύβομαι, είμαι ευθύς. Στη δουλειά μας, μπορεί δύο-τρία χρόνια να είναι έτσι τα πράγματα και τα επόμενα δύο να μην κινείται τίποτα. Οπότε πρέπει να είμαι συνεπής και αφοσιωμένος».

Υπήρξαν περίοδοι στη ζωή σου που αντιμετώπισες αυτή την κατάσταση;

«Όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε μία εξέλιξη των πραγμάτων. Απλά, πριν από τρία χρόνια, ήμουν με πολύ λίγα χρήματα, με μία εκπομπή στο ραδιόφωνο, μετά προβλήματα που μπορεί να έχουν τα μέσα. Ο κόσμος δεν μπορεί να ξέρει αν κάποιος δουλεύει και βγαίνει στο γυαλί ή στον «αέρα» και είναι απλήρωτος ή είναι κακοπληρωμένος ή μια συμφωνία δεν έχει τηρηθεί. Ο κόσμος θέλει να πάρει αυτό που θέλει να πάρει από σένα. Οπότε πρέπει να είσαι συνεπής. Με το που κλείνει η πόρτα από ένα στούντιο ή ανεβαίνεις σε μία σκηνή ή ανοίγει η κάμερα, πρέπει να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό. Αυτό είναι το μυστικό. Βεβαίως υπήρχαν και στιγμές που τα χρήματα τελείωναν πριν από το τέλος του μήνα», είπε στο MY TV.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved